DA NAS BUDE VIŠE: Kraljevački Crveni krst podelio pakete za novorođene bebe

G.Ćirović

03. 06. 2021. u 12:18

POD sloganom „Da nas bude više“, a povodom obeležavanja nedelje Crvenog krsta, aktivisti lokalne kancelarije ove humanitarne organizacije u Kraljevu uručili su roditeljima novorođenih beba iz grada na Ibru pakete sa higijenskim sredstvima, kozmetikom, opremom i garderobom za bebe.

ДА НАС БУДЕ ВИШЕ: Краљевачки Црвени крст поделио пакете за новорођене бебе

Foto: G. Šljivić

- Ovu akciju tradicionalno već decenijama sprovodimo tokom nedelje Crvenog krsta sa jednom jedinom željom da se pridružimo borbi protiv bele kuge, kao i realizaciji ciljeva Nacionalne strategije populacione politike. Pakete dobrodošlice za naše najmlađe sugrađane obezbedili smo zahvaljujući donatorima, Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i zapošljavanje i Crvenom krstu Srbije – kaže Radmila Dobrić, sekretar kraljevačkog Crvenog krsta.

Ovom prilikom uručeno je ukupno 14 paketa koliko se beba i rodilo tokom nedelje Crvenog krsta što je, po rečima gospođe Dobrić, manje u odnosu na prošlu godinu.

- Godinama unazad opada broj beba rođenih u ovom periodu. Zato bih poručila svim mladim roditeljima da je najbitnije ostaviti trag na ovoj zemaljskoj kugli, da su naši naslednici svedočanstvo da smo živeli i postojali, a bakama i dekama da pomognu roditeljima u podizanju mališana – dodala je sekretarka lokalne kancelarije Crvenog krsta u gradu na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest