ŠOKANTNA IZJAVA BIVŠE TENISKE ŠAMPIONKE: Jednog dana želite da ustanete iz kreveta, ali ne možete da se pomerite

Novosti online

18. 11. 2020. u 15:43

BIVŠA tenisrka Karolina Voznjacki koja je bila na prvom mestu ATP liste, odlučila je da ove godine završi karijeru, a jedan od razloga je i problem sa reumatoidnim artritisom.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА БИВШЕ ТЕНИСКЕ ШАМПИОНКЕ: Једног дана желите да устанете из кревета, али не можете да се померите

Foto: EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Takođe, Dankinja je 2018. godine osvojila Australijan open, a 2010. je bila na čelu ATP liste i postala je prva teniserka iz Skandinavije kojoj je to pošlo za rukom.

- Jednog dana želite da ustanete iz kreveta, ali ne možete da se pomerite. Jedna ste od najboljih teniserki po atletiskim sposobnostima i ne krećete se. Bio je to šok, čak ni ruke nisam mogla da pomerim - prisetila se Voznjacki izjave koju je dala za špansku "Marku" i dodala:

- U međuvremenu sam pronašla dobrog reumatologa i sada živim normalan život, u svojim granicama. Srećna sam što sada pomažem ljudima koji imaju istih problema. Morate da naučite da živite sa tim. Nikada to nisam doživljavala kao hendikep, osvojila sam turnir u Pekingu, igrala dobro na Mastersima.

Ističe da joj nije bilo lako.

- Istina. Morala sam da slušam svoje telo. Nekada bih ustala i nisam se dobor osećala. Nisam mogla da treniram, pa sam preskakala. Na kraju sam naučila da se nosim sa tim.

Ono što je interesantno je to da je ostavila mogućnost povratka na teniske terene.

- Ne verujem da hoću, ali lude stvari su mi se dešavale u životu tako "nikad ne reci nikad." Trenutno samo želim da živim opušteno i uživam. Gledala sam nedavno US open i nijednog trenutka nisam poželela da sam tamo. Ko zna, možda i zbog toga što nema navijača. Rolan Garos nisam ni gledala.

Imala je Karolina i odgovor na pitanje ko je najbolji teniser iz "velike trojke" - Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

-  To je komplikovan odgovor. Sada, možda je to Federer. Ali, moramo da vidimo šta će se dogoditi u narednih nekoliko godina. Mislim da i Đoković i Nadal zaslužuju tu "titulu." Nedostajaće tenisu kada se povuku - zaključila je Voznjacki.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024