"KAO DA SAM IGRAO PROTIV NADALA": Novak Đoković se vratio deset godina unazad

Tanjug

21. 08. 2023. u 09:22

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da ga je finale mastersa u Sinsinatiju protiv Španca Karlosa Alkaraza podsetilo na neke duele sa Rafaelom Nadalom, prenosi Rojters.

КАО ДА САМ ИГРАО ПРОТИВ НАДАЛА: Новак Ђоковић се вратио десет година уназад

Profimedia

Đoković je noćas u finalu Sinsinatija posle velike borbe pobedio Alkaraza 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

"Dobro sam počeo, pa sam se mučio fizički, on je to iskoristio, imao je set i brejk. Dao mi je brejk posle, pomislio sam da imam šansu, borio sam se i verovao sam. U trećem setu sam imao šanse, meč-lopta na 5:3 je bila neverovatna, to je bila ilustracija celog ovog meča. Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri i mentalno, emotivno i fizički", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

On je potom pohvalio Alkaraza.

"Jednostavno, morate da 'skinete kapu' ovom momku. Karlos igra tako zrelo i tako dobro podnosi pritisak za nekoga ko ima 20 godina. Nisam odigrao previše ovakvih mečeva u životu, možda ovaj mogu da uporedim sa finalom protiv Nadala na Australijan openu 2012. Osećaj koji imam na terenu podseća me malo na osećaj koji sam imao kada sam igrao protiv Nadala - kada smo bili u zenitu naših karijera. Svaki poen je bitka. Jednostavno, morate da zaradite svaki poen", dodao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da su svi dueli sa Alkarazom do sada bili zanimljivi.

"Voleo bih da sam u nekim momentima bio agresivniji, ali jedna stvar je analizirati, potpuno druga biti na terenu. Terao sam ga od ugla do ugla, mislim da sam odigrao i solidan volej, a on je bio tu začas i onda napravi pasing. Svi naši mečevi su bili takvi da se igralo do kraja uzbudljivo, moramo obojica da prihvatamo taj izazov ako želimo velike titule", naveo je srpski teniser.

Đoković je na kraju rekao da nije dobro servirao na meču sa Alkarazom.

"Otežao sam sebi život time što mi nije išao servis, malo sam i miksovao, izlazio napred posle drugog servisa dok je on stajao pozadi na riternu. Onda je on počeo da ulazi u teren, da me pritiska, na meč-lopti bila je dupla greška, mislim da mi je to najsporiji servis u životu. Stegao sam se, nema sumnje. Kada igraš ovakve mečeve, ne možeš uvek da budeš slobodan u umu da radiš ono što zamisliš, doći će i takvi trenuci. Ponosan sam kako sam reagovao na 5:6 i posle u taj brejku", zaključio je Đoković.

Srpski teniser će od 28. avgusta igrati na poslednjem grend slem turniru sezone Ju-Es openu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)