NI DUBAI "NIJE KAO ŠTO JE BIO": Đoković: Trebalo mi je vremena da se naviknem na reket...

S. R.

28. 02. 2023. u 23:04

OZBILjAN test na startu nadmetanja u Dubaiju. Opasno je pretio autsajder Tomaš Mahač, ali nedovoljno da bi napravio senzaciju. Povratak Novaka Đokovića na teniski teren, posle mesec dana, nakon osvajanja deset krune na Australijen openu bio je trijumfalan. Međutim, protiv češkog igrača u prvoj rundi turnira u Emiratima bio je dosta turbulentan, a na kraju je pobedio tek posle taj-brejka u odlučujećem setu - 2:1 (6:3, 3:6, 7:6).

НИ ДУБАИ НИЈЕ КАО ШТО ЈЕ БИО: Ђоковић: Требало ми је времена да се навикнем на рекет...

FOTO: Tanjug/AP

Već u sredu našeg asa očekuje megdan protiv Holanđanina Talona Grikspora, sa kojim je igrao samo jednom na Ju-Es openu 2021. Tada je lako slavio 3:0. 

- Tomas nije igrao kao 130 na svetu, dosta me je namučio. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, pokazao sam snagu. Fizički uvek mogu da budem bolje, pogotovo, što zbog povrede, nisam puno trenirao i držao reket u ruci u proteklih mesec dana, trebalo je malo da se naviknem. Od sebe zahtevam najviše, da uvek budem na vrhuncu. Nadam se da ću podizati nivo igre kako turnir bude odmicao - naglasio je Novak. 

Od duela u kojem su svi videli laku pobedu bilo je suprotno, a drugi set je sve zakuvao. Inspirisani Mahač, zaigrao je hrabrije i mnogo bolje nego što njegov reking pokazuje. Sa druge strane, Đoković je bio neprepoznatljiv, napravio je čak 20 neiznuđenih grešaka. Uz to pojavile su se i sitne poteškoće, ali se na licu i po govoru tela to nije ocrtavalo. 

Nije se predavao ratoborni Čeh, iako je povredio je ručni zglob na početku trećeg seta. Mahač je vratio brejk zaostatka, "čistio" linije, ali je Novak uz veliku navijača na tribinama u taj-brejku je slomio otpor rivala. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)