"PA, ON NE DELUJE KAO 130. SA ATP LISTE!" Novak Đoković posle drame u Dubaiju otkrio kroz šta je prolazio posle Australijan opena

Novosti online

28. 02. 2023. u 19:22

NOVAK Đoković je mnogo teže nego što je očekivao prošao u drugo kolo turnira ATP Dubai, otkrivši da nije mnogo ni mogao da drži reket nakon titule na Australijan openu.

ПА, ОН НЕ ДЕЛУЈЕ КАО 130. СА АТП ЛИСТЕ! Новак Ђоковић после драме у Дубаију открио кроз шта је пролазио после Аустралијан опена

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisTV

Podsetimo, Đoković je posle tri seta i taj-brejka kojim je pobednik odlučen savladao Tomaša Mahača iz Češke, posle čega je na centralnom terenu izjavio:

- Prvo moram da se zahvalim svima koji su došli i napravili sjajnu atmosferu, kao i uvek ovde. Definitivno je Dubai jedno od mojih omiljenih mesta, omiljenih turnira, omiljene teniske publike. Što se tiče mog suparnika... Pa, Tomaš definitivno nije delovao kao 130. sa ATP liste! Igrao je sjajno, zaslužuje veliki aplauz. Mnogo mi je zadavao problema, ali pronašao sam neku "novu brzinu" na kraju. Fizički, naravno, uvek možete da budete bolji. Ja se jesam mučio sa povredom nekoliko nedelja, nisam mnogo držao reket pred dolazak u Dubai, pa se nadam da će mi mečevi ovde omogućiti da se vratim na pravi način u formu - započeo je Nole.

Na terenu ga je voditeljka programa upitala još samo kako se oseća što je postao apsolutni rekorder po broju sedmica na teniskom vrhu, a 378. nedelja vladavine je u toku, čime je za jednu sedmicu nadmašio Štefi Graf.

- Kao mali sam maštao da osvojim Vimbldon i budem svetski broj 1. Blagosloven sam što sam oba dečja sna ostvario... I to više puta! (osmeh). A kada se to desi, morate da postavite nove ciljeve, da nađete nove ambicije. Šta da kažem, stvanro sam zahvalan što mogu da igram na ovom nivou posle toliko godina. Moj tim je za to zaslužan, ali i moja porodica. Mnogo je faktora koji utiču na to da ovoliko dugo izdržim na visokom nivou.. Naravno, oduševljen sam što sam svrstan među najbolja imena ovog sporta, a Štefi Graf to svakako jeste. Zaista je poseban osećaj - zaključio je Nole.

Đoković se uz neplanirane muke domogao druge runde u Dubaiju, a u njoj će za rivala imati maltene za 100 pozicija bolje rangiranog tenisera od Mahača: suparnik mu je 39. sa ATP liste, Holanđanin Talon Grikspor, koji je sa 6:4, 3:6, 6:2 savladao 56. igrača sveta, Konstanta Lestijena.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!