ZA KRUNU I 1. MESTO: Alkaraz i Rud imaju dupli motiv da odu do kraja na Ju-Es openu

Đ. S.

08. 09. 2022. u 23:39

SPADE njujorška knjiga na četiri slova. Na ovogodišnjem izdanju Ju-Es opena, preostao je još "poker" asova u trci za krunu, s tim da Karlos Alkaraz i Kasper Rud imaju dupli motiv da podignu pehar na stadionu "Artur Eš" u nedelju, budući da bi već od ponedeljka jedan od njih dvojica mogao da zasedne na upražnjeni tron muškog tenisa.

ЗА КРУНУ И 1. МЕСТО: Алкараз и Руд имају дупли мотив да оду до краја на Ју-Ес опену

FOTO: AP

Iz prikrajka vreba i Rafael Nadal, kojem bi povratak na čelo mogli da priušte Karen Hačanov, koji u polufinalu igra protiv Ruda, odnosno ljubimac domaće publike Frensis Tijafo koji će pokušati da pokvari planove Alkarazu.

Spasao je mladi Španac jednu meč-loptu i pobedio Janika Sinera u dramatičnom meču (3:2) u noći između srede i četvrtka. Borio se kao lav i na kraju uzdignutih ruku izašao sa stadiona.

- Rekao bih da je ovo najbolji meč koji sam odigrao do sada u karijeri. Pet sati i 15 minuta, od prve do poslednje loptice, bio je to ogroman kvalitet i od Janika i od mene. On i ja ćemo ovo pamtiti celog života - pričao je Karlitos posle meča.

Sada mu predstoji okršaj sa Tijafoom, koji je gotovo rutinski savladao Andreja Rubljova. Kada su u pitanju kalkulacije, matematika je prilično jednostavna.

Ukoliko i Rud i Alkaraz ispadnu u polufinalu, Nadal će se preseliti na prvo mesto u ponedeljak. Ako Norvežanin prođe, a mladi Španac ispadne ili obrnuto, onaj koji se nađe u finalu zauzeće čelnu poziciju na muškom turu.

U slučaju da obojica prođu u meč za titulu, šampion Ju-Es opena, pored pehara i "debelog" čeka, dobiće i tu čast koji su godinama ljubomorno čuvali Đoković, Nadal i Federer. Samo se nakratko umešao Medvedev nedavno, a prethodnih godina je to polazilo za rukom još i Mareju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...