ZVEZDIN JAPANAC IZNENADIO SAIGRAČE: Čaj na poklon, pa pohod ka tituli

S. K.

27. 01. 2021. u 17:57

JUSUKE Šimicu, novi centar Crvene zvezde, na prvom treningu je iznenadio sve vaterpoliste u bazenu na Dorćolu. Iskusni sidraš je u duhu svoje kulture pokolonio svim igračima tradicionalni japanski čaj.

ЗВЕЗДИН ЈАПАНАЦ ИЗНЕНАДИО САИГРАЧЕ: Чај на поклон, па поход ка титули

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Njegov potez oduševio je crveno-bele, koji od kapitena Japana na OI 2016. u Riju očekuju da im pomogne u borbi za titulu.

- Sa nama je bio tek na tri treninga. Prvi utisci govore da je kvalitetan igrač, da će biti prava podrška našem prvom centru Milošu Vukićeviću. Odličan je centar - ističe trener Aleksandar Filipović.

Strateg crveno-belih podseća da je Šimicu bio kapiten Japana u Riju, da je pet sezona igrao za mađarski Honved...

- Njegovo iskustvo, znanje, i te kako će nam koristiti. On ima sve ono što nam je u ovom trenutku potrebno, verujem da će se dobro snaći kao drugi centar. U Japanu je sa njim radio nekadašnji selektor Crne Gore Ranko Perović, tako da je sigurno unapredio svoju igru. A i naše ambicije su posle osvojenog Kupa porasle. Vratili smo i prekaljenog Nikolu Rađena, tako da ćemo biti veoma jaki - podvlači Filipović.

Kapiten Miloš Vukićević, koji igra u životnoj formi, podseća da je Japan među 10 najboljih selekcija na svetu, tako da se od Šimice dosta očekuje:

- Jusukua pamtim iz mađarskog prvenstva. Veoma je agilan, dobar, verujem i da je Ranko Perović dosta dobro radio sa njim. Šimicu je predan, levoruk, kao i ja, tako da će biti veoma interesantno igrati sa njim u paru.

NAPUŠTAO BAZEN ZBOG OI

NOVI vaterpolista Crvene zvezde rođen je 7. septembra 1988. u Kumamotu. Visok je 181 cm, a težak 85 kilograma. Šimicu je 2012. prestao da igra vaterpolo, jer je bio razočaran što se Japan nije plasirao na OI u Londonu. Jedno vreme je radio kao profesor fizičkog. Ipak, ponovo se aktivirao, bio kapiten u Riju 2016, a od 2014. do 2019. igrao za mađarski Honved. Za japanske medije je izjavio da sanja medalju na Igrama u Tokiju.

Imao srebro (2014) i bronzu (2010) sa Azijskih igara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni