JUGONOSTALGIČAR VUJOVIĆ U BORCU IZ BANJALUKE: Sad sam kompletirao sve bivše republike SFRJ

S. M.

03. 01. 2021. u 13:46

Veselin Vujović, svetska rukometna legenda, biće novi trener Rukometnog kluba Borac m:te iz Banjaluke potvrdio je za "Novosti" Saša Kondić predsednik RK Borac. On kaže da će iskusni stručnjak brzo preuzeti klupu RK Borac, a dpsadšnji trener Mirko Mikić, ostaje u stručnom štabu.

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР ВУЈОВИЋ У БОРЦУ ИЗ БАЊАЛУКЕ: Сад сам комплетирао све бивше републике СФРЈ

FOTO: D. Pozderović

- Radio sam u svim bivšim jugoslovenskim republikama osim u BiH, a pošto sam veliki nostalgičar sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Borac je istorijski klub svetle tradicije. Mogu da kažem da mi je čast i zadovoljstvo što sam na klupi jednog tako velikog kluba - zaključio je nekada najbolji rukometaš sveta.

Biografija!

Veselin Vujović Stručnjak rođen na Cetinju 1961. godine iza sebe ima bogatu igračku i trenersku karijeru. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije igrao je za Lovćen, Metaloplastiku, Barselonu i Granoljers do 1995. godine, kada se okrenuo trenerskom pozivu.

U Šapcu, odnosno Metaloplasitici, počeo je trenersku karijeru, nakon čega je vodio Partizan i Sijudad Real, a istovremeno 2000. preuzeo je selektorsko mesto u tadašnjoj SR Jugoslaviji, kasnije i Srbiji i Crnoj Gori.
U dva navrata bio je trener Vardara i Zagreba, obavljao je i funkcije selektora Makedonije i Slovenije, dok je još sjedio na klupi niškog Železničara i Kopera. U inostranstvu je radio u katarskom Al Sadu i Al Šababu iz Dubaija (Ujedinjeni Arapski Emirati).
Posljednji angažman imao je u PPD Zagrebu, koji je zbog ličnih razloga napustio krajem maja prošle godine.
U januaru prošle godine, Borac i Zagreb odigrali su dva prijateljska meča u "Boriku", a Vujović je tada pohvalno govorio o Borcu m:tel i Banjaluci.

Veselin Vujović, svetska rukometna legenda, biće novi trener Rukometnog kluba Borac m:te iz Banjaluke potvrdio je za Novosti Saša Kondić predsednik RK Borac.

On kaže da će  iskusni stručnjak brzo preuzeti klupu RK Borac, a dpsadšnji trener Mirko Mikić, ostaje u stručnom štabu.

-  Bilo smo u klubu zadovoljni sa radom trenera Mikića ali smo u razgovoru sa njim zaključili da ambicije koje smo postavil ipred klub zahtevaju ime poput Veselina Vujovića na klupi. RK Borac ima velike ambicije na domaćoj i evropskoj sceni. Sa trenerom Vujovićem bićemo bliži ostvarenju svih naših ciljeva, kaže Kondić.

FOTO: D. Pozderović

On kaže da je sa dolaskom Veselina Vujovića za trenera RK Borac pokazao kakve ima ambicije u budućnosti.

- Svi znamo kakvo je rukometno ime Veselin Vuijović. On je istinska legenda i kao igrač i kao trener. Dolazak svetske legende gospodina Veselina Vujovića u RK Borac je veliki dobitak i za Banjaluku i Republiku Srpsku,  poručio je Kondić.

S.M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna