MARKOVIĆ PRED EP: Očekujemo dobre rezultate naših seniora

Novosti online

28. 02. 2024. u 13:42

SPORTSKI direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković izjavio je da očekuje dobre rezultate seniorskih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru.

МАРКОВИЋ ПРЕД ЕП: Очекујемо добре резултате наших сениора

Foto: SSS

Naša reprezentacija je osvojila dve medalje tokom trodnevnog omladinskog EP u ovom mađarskom gradu. Ženska ekipa puškom (Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković) postala je pre dva dana ekipni šampion Evrope. Miks puškom Aleksandra Havran/Aleksa Rakonjac stigao je juče do srebrnog odličja.

Muški srpski juniorski tim pištoljem (Luka Milošević, Marko Ninković, Uroš Gajić) osvojio je danas 12. poziciju u "Čelendž triju". Ženski juniorski tim (Tea Mikec, Eleonora Radulović, Nađa Martinović) zauzeo je 10. mesto.

 - Juniori su napravili lepu uvertiru za seniorski deo prvenstva. Uvek je lepo kad se od početka takmičenja nalazite u bilansu medalja i to zlatom. Ženska omladinska selekcija puškom je ekipnom titulom opravdala ulogu favorita, sjajan rezultat je ostvario miks. Mnogo strelaca je steklo dragoceno iskustvo u svojim debitantskim nastupima - rekao je Marković, prenosi SSS.

Srbiju će na seniorskom EP predstavljati 15 strelaca.

 - Očekujemo dobra ostvarenja naših seniorskih reprezentativaca. U Đer smo stigli u najjačem sastavu, a ciljevi su uvek najviši - to su naravno medalje. Srbija pripada evropskom i svetskom vrhu, posebno u disciplinama vazdušnim oružjem - dodao je Marković.

Na EP u Đeru u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji učestvuje 614 strelaca.

 - Imamo visoke ciljeve, ali svesni smo da neće biti nimalo lako ispuniti ih. Pritom, ovaj put, sem medalja, učesnici će se boriti i za olimpijske kvote. U svakoj pojedinačnoj disciplini na raspolaganju će biti po dve kvote, ukupno osam. Nadam se da naše strelce pritisak neće opteretiti i omesti, pa da ćemo se na kraju radovati i medaljama i kvotama - poručio je Marković.

U četvrtak će biti održana pojedinačna takmičenja pištoljem (koja se računaju i za ekipni plasman) i nadmetanja miks parova puškom. Dan kasnije na redu su pojedinačna nadmetanja puškom i miks timova pištoljem. EP se završava u subotu nadmetanjima u "Čelendž triju" u sve četiri discipline.

BONUS VIDEO: Nesportsko ponašanje britanskih navijača nakon pobede Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)