PODVIG CELE SRBIJE! Selektor rukometašica Uroš Bregar ponosan što su dame izborile plasman na Evropsko prvenstvo

S. Krstović

26. 04. 2022. u 17:20

CILj je ostvaren. Rukometašice su pobedom na Islandom (28:22) u Zrenjaninu obezbedile deseto uzastopno učešće na velikim takmičenjima. Dame od 4. do 20. novembra očekuje borba za što bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

ПОДВИГ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ! Селектор рукометашица Урош Брегар поносан што су даме избориле пласман на Европско првенство

RSS

- Rekao sam još u Zrenjaninu da je ovo uspeh cele Srbije. Zahvalan sam RSS, jer nam je obezbedio dobre uslove, predsednici Mileni Delić, kao i svim trenerima koji rade sa igračicama, naročito u mlađim kategorijama. To je najteže, jer bez njih nema ni seniorske ekipe. Zato i kažem da je ovo rezultat cele Srbije - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Uroš Bregar.

Devojke su i pre starta kvalifikacija bile viđene na EP, jer su bile u grupi sa Švedskom, Islandom i Turskom. A najteže je opravdati ulogu favorita.

- Kada smo izgubili na Islandu, bilo je to veliko razočaranje za nas. Znali smo koliko one vrede, nisu nas iznenadile, jer smo znali kakve mogu da bude. A opet tada sam se odlučio da promenim neke stvari, kao i igračice. Potom smo protiv Švedske odigrale odlično kod kuće, ali smo tamo doživele ubedljiv poraz. Tada smo odigrali dobro neke taktičke stvari. Poslednje duele sa Turskom u gostima i Islandom kod kuće odigrali smo na visokom nivou. Znali smo šta moramo da napravimo protiv Islanda i, srećom, pobedom smo overili plasman na EP - kaže Bregar.

Uroš Bregar, selektor rukometašica Srbije / FOTO: RSS

Kormilar Srbije je umereni optimista pred EP.

- Teško sada mogu da očekujem neki iskorak, jer ne znam ko će sve moći da igra. Pa, sada nismo mogli da računamo zbog povreda na Kristinu Liščević, Jelenu Lavku. Zato je veliko pitanje kakav ćemo tada tim da sastavimo.

Žreb za EP je 28. aprila u Ljubljani. Srbija je u četvrtom šeširu sa Španijom, Rumunijom i Švajcarskom. U prvom su: Norveška, Francuska, Danska, Holandija, u drugom: Crna Gora, Švedska, Mađarska, Poljska, a u trećem: S. Makedonija, Slovenija, Hrvatska i Nemačka.

- Voleo bih da nismo u četvrtom šeširu. Ali, šta je tu je, nemam nikakve želje, jer verujem da imamo dobar tim, dobro radimo, tako da možemo da iznenadimo, da budemo konkurenti svima, kao na SP u Španiji.


Na opasku da li bi želeo da igra u Ljubljani, ističe:
- Svejedno mi je. Bilo bi lepo da smo u mom rodnom gradu, ali u suštini nemam posebne želje.

Sigurno je i da je krajnji cilj plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

- To hoće svaki trener, sportista. Ipak, moja najveća želja je da devojke budu zdrave, da igraju u svojim klubovima, da su dobre i spremne, pa ćemo videti šta će na kraju ispasti - umeren je Bregar. 

ŽELIM JOŠ BRŽU IGRU


OTKAKO je preuzeo selekciju mnoge iskusnije devojke su prepustile mesto mlađima.
- Od kada sam prvi put vodio Srbiju protiv Slovačke promenili smo puno igračica, jer je podmlađivanje bilo prirodno. Polako ćemo nastaviti sa promenama. Iskreno, još nisam zadovoljan kako Srbije izgleda. Želim da igra malo brže, da imamo više kontranapada, brzog centra. Verujem da sa mlađim rukometašicama možemo da dođemo do tog stila igre - ističe Bregar.

JOVANA PRAVI KAPITEN


STRATEG Srbije je posebno pohvalio kapitenku Jovanu Stoiljković.
- Moram Jovanu da istaknem. Igrala je za svoj klub u nedelju, došla je dan uoči meča sa Turskom. Dokazala je da je pravi kapiten, igrala je bez odmora, pokazala kako se bori i igra za Srbiju. Borile su se i ostale igračice za svoju zemlju, ali ona je starija, iskusnija, baš je dala sve od sebe - podvlači Bregar.

Bonus video: Slavlje rukometašica Srbije posle plasmana na Evropsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri