PRESUDAN MEČ ZA ŠUMADINCE: Ekipa koja izgubi imaće mnogo manje šanse za F8

S. K.

21. 12. 2021. u 08:00

PRESUDAN meč za vaterpoliste Radničkog u grupi A Lige šampiona.

ПРЕСУДАН МЕЧ ЗА ШУМАДИНЦЕ: Екипа која изгуби имаће много мање шансе за Ф8

FOTO: M. Vukadinović

Kragujevčani danas (19.00) u srcu Katalonije igraju sa Barselonetom, kojoj su isto tako važni bodovi u borbi za F8 od 30. juna do 2. jula iduće godine u Beogradu. Igrači Novog Beograd sutra (16.00) u Tbilisiju igraju sa najslabijom ekipom svoje grupe Dinamom. Crvena zvezda sutra (19.00) u Bukureštu igra sa fenjerašem grupe B Steauom.

- Ovo je najvažnija utakmica i za nas i za Barselonetu. Ekipa koja izgubi imaće daleko manje šanse za plasman na F8, jer su Breša i Olimpijakos "otvorili" grupu kako je trebalo, a Novi Beograd je siguran učesnik. Četvrti tim traži se u krugu Barselonete, Ferencvaroša i nešto manje Jadrana i nas - ističe strateg Radničkog Uroš Stevanović.

Pre sedam godina Barseloneta je u finalu Lige šampiona u Barseloni savladala Radnički sa 7:6. Ali, sada je drugačiji odnos snaga.

- Biće ovo veliko iskustvo za sve naše igrače, Barseloneta je fenomenalna ekipa, španska reprezentacija u malom. Igraju u sličnom sastavu dugi niz godina, a prošlu sezonu završili su kao četvrti u Evropi, što dovoljno govori. Ne možemo da im pretimo ni po dosadašnjim rezultatima, ali je sigurno da imamo svoju šansu i u ovom meču - smatra Stevanović.

Nekad je kapicu Barselonete nosio i centar Kragujevčana Josip Vrlić:

- Oni su jedna od najjačih ekipa u Evropi, pogotovo kod kuće. Neće nam biti lako, ali smo se dobro pripremili i pokušaćemo da uzmemo tri boda koja će nam mnogo značiti u borbi za F8.

Daleko mirniju utakmicu odigraće sutra u prestonici Gruzije igrači Novog Beograda.

- Dinamo je po kvalitetu ispod svih ekipa sa kojima smo do sada igrali, što ne znači da će da nas puste da ih pobedimo. Dosta će zavisiti od našeg pristupa, a ovo je jedna od dve utakmice u grupi gde se samo mi pitamo, od početka do kraja - naglasio je strateg "vukova" Vladimir Vujasinović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama