MALI SAJAM SPORTA: Osnovci se takmičili u Senti

Novosti online

01. 06. 2021. u 21:14

U SENTI je održan četvrti ovogodišnji Mali sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i opštinskog sportskog saveza.

МАЛИ САЈАМ СПОРТА: Основци се такмичили у Сенти

FOTO: SSS

Sportski savez opštine Senta broji 31 klub, a svi oni imali su svoju prezentaciju. Deca iz predškolskih ustanova oprobala su se u svim sportovima, a osnovci su imali prilike da razgovaraju sa olimpijskim šampionom i predsednikom SSS Davorom Štefanekom, kao i svojim sugrađaninom svetskim šampionom Viktorom Nemešom na temu kako se postaje šampion. 

Na samom otvaranju Davor Štefanek je poželeo deci da se bave sportom i nastave uspešne sportske rezultate: 

- Vi deco ste budućnost sporta u Senti. U svom gradu imate mnogo šampiona i Senta je sa razlogom grad sporta. Ovde imam mnogo prijatelja uspešnih sportista. A moram vam reći da imate velike šanse da dobijete ove godine i olimpijskog šampiona Nemeš Matea, mog prijatelja iz rvačke reprezentacije, koji će se takmičiti u Tokiju u mojoj kategoriji i nadam se nastaviti sa osvajanjem medalja.

- Danas je dan sporta u Senti i nadam se da ćete uživati, izabrati svoj sport, krenuti da trenirate i da je upravo neko od vas naslednik šampiona. Živela Srbija, živela Senta - poručio je Štefanek.

FOTO: SSS

Nakon otvaranja predsesnik SSS Davor Šrefanek, generalni sekretar SSS Goran Marinković, pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić, zamenik predsednika opštine Senta Dragan Todorović i većnik za sport Aleksandar Zelić obišli su borilišta i terene i razgovarali sa mladima koji treniraju u lokalnim klubovima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju