IGRICE MU DOŠLE GLAVE: Majami Hitsi suspendovali košarkaša zbog rasizma na Tviču (VIDEO)

Novosti online

10. 03. 2021. u 08:07

MAJAMI Hitsi odlučili su da suspenduju Mejersa Leonarda i to zbog rasističkog ispada tokom strima na Tviču.

ИГРИЦЕ МУ ДОШЛЕ ГЛАВЕ: Мајами Хитси суспендовали кошаркаша због расизма на Твичу (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Lendard se nakon toga izvinio, rekavši da nije znao da reč "kike" ima pogrdno značenje kada ju je koristio. Ipak, dan kasnije njegova budućnost na Floridi je pod upitnikom. 

- Majami Hit žestoko osuđuje upotrebu bilo kakvog govora mržnje. Reči koje je koristio MEjers Leonard su pogrešene i nećemo tolerisati jezik mržnje od bilo koga ko je povezan sa franšizom. Da čujemo to posebno od igrača Majami Hita je razočaravajuće i povredilo je sve koji rade ovde, kao i veći deo južne Floride, Majami Hit i NBA zajednicu - objavio je Majami.

Dok na internetu postoje brojni snimci u kojima Leonard drugog igrača video igrice naziva pogrdnim imenom za Jevreje, klub sa Floride najavljuje da će učiniti sve kako bi pomogao istražnim organima u istrazi. 

Usledila i reakcija NBA.

- Tek sada smo postali svesni video snimka i u procesu smo prikupljanja podataka. NBA liga osuđuje svaki oblik govora mržanje - objasnio je Majk Bas, koji je zadužen za odnose sa javnošću.

Košarkaš se brani izjavom da nije znao šta je ta reč značila.

- Žao mi je zbog upotrebe rasističkog jezika tokom strima juče. Iako nisam znao šta da reč znači u tom trenutku, moje neznanje o njenoj istoriji i tome koliko je uvredljiva za jevrejsku zajednicu nije izgovor i pogrešio sam. Sada sam svesniji značenja i posvećen da potražim ljude koji mogu da me obrazuju o ovakvom tipu mržnje i kako možemo da se izborimo sa njom - stajalo je u saopštenju Leonarda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati