SA ZEKOM SVE LAKŠE: Povratak Ledeja pokazao koliko je falio Partizanu

Đ. S.

01. 04. 2024. u 13:44

POVRATNIČKI nastup Zeka Ledeja u Podgorici, najbolji je pokazatelj koliko je sjajni krilni centar falio Partizanu u prethodnih 15 dana. Zakomplikovali su crno-beli sebi situaciju u Evroligi porazima od Reala i Olimpijakosa tokom perioda koji je Amerikanac proveo u domovini zbog smrti oca, bili su na dobrom putu da učine isto i u ABA ligi protiv Budućnosti u nedelju uveče, ali pet Ledejovih poena u završnici bitke za drugo mesto su se ispostavili kao ključni za pobedu "parnog valjka".

СА ЗЕКОМ СВЕ ЛАКШЕ: Повратак Ледеја показао колико је фалио Партизану

FOTO: M. Vukadinović

Trojkom i karakterističnim šutom iz okreta, Zek je odbio finalni nalet Budućnosti i zaokružio sjajno povratničko izdanje u koje je utkao 22 poena i šest skokova.

Skinuo je borbeni Amerikanac ogroman teret sa leđa kapitena Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija i svojim prisustvom "grobarima" ulio dodatnu dozu sigurnosti pred završne okršaje u Evroligi.

- Drago mi je što sam ovde, došao sam da uradim svoj posao, o svemu ostalom ću misliti kasnije. Iskreno, igrao sam slobodno, bio agresivan, čitao igru. Zahvalan sam što su me košarkaški bogovi blagoslovili na kraju dana - poručio je Ledej za klupsku televiziju, a zadovoljan je bio i trener Željko Obradović. - Zek je propustio pet utakmica. Vratio se i videlo se koliko je bitan za tim u svim segmentima igre. Može on i bolje, kao i ostali igrači. Stvar je koncentracije i način na koji primaju informacije.

Željku ugovor do 2026?

VEĆ nekoliko meseci traje priča o novom ugovoru za Željka Obradovića u Partizanu, nema dileme da trofejni stručnjak ima želju da nastavi sa radom u omiljenom klubu, a na istim talasnim dužinama su verovatno i čelni ljudi velikana iz Humske. Ovih dana, pregovori su se navodno zahuktali i brojni domaći mediji su juče tokom dana preneli da se pred Obradovićem nalazi novi ugovor koji bi ga na klupi Partizana ostavio do 2026.

Kada je u pitanju situacija u ABA ligi, crno-beli su pobedom nad Budućnosti obezbedili drugu poziciji koja ih, prema trenutnim projekcijama, vodi na Igokeu u četvrtfinalu. Imaće crno-beli prednost domaćeg terena protiv "igosa", kao i u polufinalu ukoliko dva puta savladaju sastav iz Laktaša i prođu dalje.

Ali, veća briga za navijače Partizana je svakako evroligaška bitka za plej-in koja se za crno-bele nastavlja okršajem sa Albom u četvrtak. Moraće u Berlinu da se Ledeju, Panteru, Kaminskom i Naneliju priključi ostatak ekipe kako bi nada o plasmanu u najboljih deset ostala živa. O tome je ponovo Obradović pričao nakon pobede u Podgorici i naglasio značaj igrača sa klupe.

- Igrali smo protiv Olimpijakosa pre nekoliko dana, a učinak svih igrača sa klupe je bio tri poena. Košarka ne može da se igra samo sa pet igrača. Igrači moraju da shvate da nije samo koš jedini segment. Ima ih puno. Nekima sam zakazao trening, pravo sa aerodroma kada stignemo, da vidimo šta se dešava - podvukao je najtrofejniji evropski trener.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave