MICIĆ, ISKRENO: "Nažalost, u modernoj košarci ne možete da budete samo kreator"

V. P.

12. 03. 2024. u 21:12

TREJD iz Oklahome u Šarlot, iz trenutno najboljeg tima Zapada u jedan od najgorih Istoka, dao je šansu Vasiliju Miciću da pokaže da bivši MVP Evrolige ima šta da kaže i u najboljoj ligi sveta.

МИЦИЋ, ИСКРЕНО: Нажалост, у модерној  кошарци не можете да будете само креатор

FOTO: Tanjug/AP

Imajući u vidu da su već duže odsutni glavni igrači Hornetsa, Lamelo Bol i Tre Man, srpski reprezentativac odmah je uskočio u startnu petorku i tokom februara prosečno beleži 13,8 poena i 6,2 asistencije.

- Još pokušavam da se pronađem - rekao je Vasa za "Šarlot obzerver". - Mešavina raznih okolnosti otvorila mi je mnogo prostora i dala veliku minutažu. U isto vreme, ja sam igrač u godinama, napunio sam 30, i na neki način moja igra je već oblikovana. Pet poslednjih godina igrao sam na isti način, tako da nije lako da se uklopim u tim koji traži više od kreatora ili dodavača. Samo pokušavam da nađem balans, da budem agresivniji, da postižem više poena i da istovremeno igram na ispravan način.

Micić je do sada pokazao da je više nego sposoban da organizuje napade Hornetsa, ali veruje da može više od toga.

- Trudim se da ostanem agresivan protiv protivničkih odbrana, da prodirem u reket i pronalazim saigrače u najboljim pozicijama. Kada vidim da ima prostora, idem na koš jer ne želim da pomisle da sam samo dodavač. Nažalost, u modernoj košarci više ne možete tako da igrate. Svaki dan radim na svojim veštinama, čak i sada radim na istim stvarima na kojima sam radio kada sam imao 20 godina. Mogu da budem sve bolji u različitim stilovima igre i sa različitih distanci u šutu za tri poena. Sve što želim je da ostanem pretnja za protivnike, ključno je da u svemu tom nađem balans - rekao je Micić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024