PAO REKORD KOBIJA BRAJANTA: Košarkaš Sakramenta postao najmlađi u istoriji lige koji je uspeo da uradi ovo (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2023. u 09:38

Košarkaš Sakramenta Kigan Mari u pobedi ekipe protiv Jute džez 125:104 postao je rekorder franšize sa 12 ubačenih trojki na jednom meču.

ПАО РЕКОРД КОБИЈА БРАЈАНТА: Кошаркаш Сакрамента постао најмлађи у историји лиге који је успео да уради ово (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Mlada zvezda Sakramento Kingsa Kigan Marej postao je tek sedmi košarkaš u NBA istoriji koji je na utakmici postigao barem 12 trojki. U pobedi nad Jutom (125:104) zaustavio se na 47 poena, pogodivši 12 šuteva iza linije za tri poena iz samo 15 pokušaja.

Apsolutni rekorder je Klej Tompson sa 14 trojki 2018. godine, a Stef Kari, Zek Lavin i Demijan Lilard najviše su ih ubacili po 13. Tompson je još dvaput, a Kari jedanput imao 12. Prvi igrač koji je ubacio 12 torjki na jednom meču bio je Kobi Brajant još davne 2003. 

Marej je srušio Brajantov rekord kao najmlađi igrač u istoriji s 12 trojki na utakmici. Kobi je imao 24 godine i 137 dana, a šuter Kingsa 23 i 119 dana. 

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!