NOVA POBEDA SRBIJE! "Orlići" se iznervirali, pa ostvarili i drugi trijumf na juniorskom prvenstvu Evrope u košarci

Novosti online

23. 07. 2023. u 22:27

JUNIORSKA košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na "U18" Evropskom prvenstvu koje se održava u Nišu - posle +57 protiv Češke, Finska je savladana sa znatno manjom razlikom, ali glavni cilj je ostvaren - novi trijumf, i to rezultatom 96:72.

НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ! Орлићи се изнервирали, па остварили и други тријумф на јуниорском првенству Европе у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Ekipa koju kao selektor predvodi Nenad Stefanović imala je teži zadatak nego na otvaranju šampionata, iako se isprva činilo da sve ide ka novom, ubedljivom uspehu.

U prvoj deonici se izgradila prednost od sedam razlike, dobre partije Topića i Bošnjakovića "pogurale" su našu juniorsku selekciju do +14 u drugoj deonici pa je delovalo da će prednost i dalje rasti, kako meč bude odmicao.

Ali, ne samo da posle velikog predaha Finci nisu bili u većem zaostatku od pomenutog, već su, kako je vreme odmicalo, bili sve bliže "orlićima", prišavši i na 69:64 sredinom poslednje četvrtine.

A to kao da je iz nekog sna prenulo srpske juniore.

Pogodak Đorđa Ćurića, a onda i važan ofanzivan skok, te poeni Pavla Nikolića odveli su Srbiju na "bezbednu udaljenost", što je Andrej Mušicki svojim slobodnim bacanjima, a potom "krađom" i polaganjem lopte u koš rivala, učinio i definitivno nedostižnim za Fince, jer je semafor pokazao 77:65 u 36. minutu.

Rešeni srpski juniori su nastavili da "lome" napore rivala da još jednom pripreti, pa je prednost iznova rasla, i to do čak +23 usled serije od 23:4 za manje od četiri minuta.

U ovom trijumfu naročito su se istakli Mitar Bošnjaković sa 19 poena, Nikolić i Topić sa po 14 (s tim da je Pavle Nikolić imao osam skokova i tri asistencije, a Nikola Topić osam asistencija, sedam skokova i četiri izgubljenelopte), a dobar utisak su ostavili i Ćurčić sa 11 poena, te Matija Milošević koji je ubacio skromnijih osam poena, ali je s njim na parketu Srbije dala 23 više nego što je primila. Kod Finaca je Heinonen bio najefikasniji, ubacio je16 poena, tri više od Abeja.

Podsetimo, posle prve runde sve ekipe idu dalje. U osmini finala, 26. jula, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa. U C grupi, pored Srbije, Češke i Finske, tu su još i naredni suparnici "orlića", Slovenci, s kojima je megdan na programu u ponedeljak od 20.30. U grupi D su Grčka, Danska, Španija i Italija.

Četvrtfinala su na programu 27. jula, polufinala 29, a finale i borbe za plasman 30. jula.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu