"VELIKO NEPOŠTOVANJE SRBIJE I SRPSKE KOŠARKE!" Burna reakcija KLS-a na odluku ABA lige

Novosti online

03. 06. 2023. u 20:25

Košarkaška liga Srbije burno je reagovala povodom termina koje je ABA liga odredila za završnicu svog takmičenja.

ВЕЛИКО НЕПОШТОВАЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКЕ КОШАРКЕ! Бурна реакција КЛС-а на одлуку АБА лиге

FOTO: FIBA.Basketball

Saopštenje KLS-a prenosimo u celosti:

"Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03. juna 2023. godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Suprlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovim i srpskoj košarci u celini!


Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi.


Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige!


I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti", navodi se u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Grujin, direktor KLS.

Podsetimo, ranije tokom subotnjeg dana, košarkaški klub Crvena zvezda najavio je da neće igrati finale ABA lige u predviđenim terminima.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade