NBA: Osma uzastopna pobeda Finiksa, Dalas gazi na krilima Dončića

Novosti online

28. 03. 2022. u 08:23

KOŠARKAŠI Finiksa pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Filadelfije sa 114:104 i tako zabeležili osmi uzastopni trijumf u NBA ligi.

НБА: Осма узастопна победа Финикса, Далас гази на крилима Дончића

FOTO: AP/Tanjug

Finiks, koji je već obezbedio prvu poziciju na Zapadu pred plej-of, do pobede su vodili Devin Buker sa 35 poena i Kris Pol koji je dodao 19 poena i 14 asistencija.

U timu Filadelfije, koja se bori za prvo mesto na Istoku, još jednu dobru partiju odigrao je Džoel Embid koji je upisao 37 poena i 15 skokova. Džejms Harden je odigrao lošu utakmicu pošto je pogodio samo dva od 11 šuteva iz igre i na kraju stigao do 14 poena.

Košarkaši Golden Stejta izgubili su i petu od poslednjih šest utakmica, pošto je od njih bio bolji Vašington sa 123:115.

Kori Kispert je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, dva poena manje dodao je Kristaps Porzingis, dok je Kentavijus Koldvel Poup ubacio 22 poena.

U redovima Voriorsa, koji igraju bez povređenog Stefa Karija, istakli su se Pul sa 26 poena, Klej Tompson sa 25 i Endrju Vigins sa 23 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije igrao.

Dalas je na svom terenu bio bolji od Jute sa 114:100, čime je izbio na četvrtu poziciju na Zapadu.

Luka Dončić je predvodio Dalas do trijumfa sa 34 poena, a najbolje su ga pratili Rendi Bulok sa 23 i Džejlen Branson sa 22 poena. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

U timu Jute najbolji je bio Rudi Gej sa 18 poena.

Košarkaši Nju Orleansa nadoknadili su 23 poena zaostatka i na kraju slavili protiv Los Anđeles lejkersa sa 116:108.

Brendon Ingram je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena, a odlično ga je pratio Trej Marfi koji je ubacio 21. Na drugoj strani, najbolji je bio Lebron Džejms koji je utakmicu završio sa 39 poena.

Košarkaši Bostona slavili su protiv Minesote sa 134:112 za svoju šestu pobedu u nizu. Za to su najzaslužniji bili Džejson Tejtum sa 34 i Džejlen Braun sa 31 poenom i deset skokova. U gostujućem timu najbolji je bio Entoni Edvards sa 24 poena, dok je Karl-Entoni Tauns dodao 19.

Šarlot je pobedio Bruklin u gostima sa 119:110, predvođen Lamelom Bolom koji je postigao 33 poena, uz devet skokova i sedam asistencija, dok je Majlis Bridžis dodao 24 poena. U timu Bruklina najbolji je bio Kevin Durent sa 27 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Kajri Irving je ubacio 16 poena.

Ranije sinoć, Njujork je pobedio Detroit sa 104:102. Ar Džej Beret je bio najefikasniji kod pobednika sa 21 poenom, dok je poen manje dodao Džulijus Rendl. U poraženom timu, Marvin Begli je imao 27 poena, a Ked Kaningem 18.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina