HUVENTUD ISPRED CRNO-BELIH: Tim iz Badalone pobedom nad Lijetkabelisom overio prvo mesto

G. K.

16. 03. 2022. u 15:30

MALA nada je uvek tinjala kod pristalica Partizana, ali je sada i ona ugašena.

ХУВЕНТУД ИСПРЕД ЦРНО-БЕЛИХ: Тим из Бадалоне победом над Лијеткабелисом оверио прво место

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Huventuda su pobedom nad Lijetkabelism (65:50) i definitivno obezbedili prvo mesto u grupi A Evrokupa završivši ispredcrno-belih kojima ostaje borba za drugu poziciju do kraja regularne faze.

Ekipa iz Badalone je upisala 12. trijumf iz 15 odigranih kola čime trenutno ima tri pobede više od izabranika Željka Obradovića (uz utakmicu više). Pritom, zbog dobro poznate suspenzije ruske Lokomotive, Huventudu je do kraja ostalo da odigra samo dva meča (Metropolitan i Šljonsk).

Ne računajući večerašnji okršaj sa Francuzima, jednak broj utakmica do kraja ima i Partizan, a čisto računice radi, ukoliko kojim slučajem iz ta dva susreta crno-beli izađu pobednički, a Huventud gubitnički, pol-pozicija pred nokaut-fazu i dalje ide u ruke španskom timu zbog boljeg međusobnog skora (Partizan slavio pola koša u Beogradu, a Huventud osam razlike u Badaloni).

Jasno je da je ovime katalonski velikan napravio odličnu startnu prednost pred eliminacione utakmice u kojima će biti domaćin sve do finala (a možda i u njemu ako dotle stigne). Crno-beli će do svog cilja, plasmana u Evroligu morati težim putem.

Što se tiče druge grupe, tamo je borba za lidersko mesto dosta izjednačenija pošto Gran Kanarija u odnosu na Valensiju ima samo pobedu više (i utakmicu više) na tri kola do kraja. Ono što ide u prilog ekipi sa Kanarskih ostrva jeste što je u oba međusobna duela slavila nad Valensijom tako da bi u eventualnom izjednačenom bilansu, prvo mesto pripalo njoj.

BONUS VIDEO - Neverovatan rafal trojki Alekse Avramovića 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)