SRBIN IZNENADNO DOBIO MILION I PO DOLARA! Proslavio poklon u svom stilu (VIDEO)

D. N.

15. 02. 2022. u 09:10

KADA biste iznenada dobili milion i po dolara, verovatno biste bili veoma srećni. Jednom našem sunarodniku to se upravo i dogodilo.

СРБИН ИЗНЕНАДНО ДОБИО МИЛИОН И ПО ДОЛАРА! Прославио поклон у свом стилу (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

Aleksej Pokuševski je minule NBA noći imao dva razloga za radost.

Najpre, kada se podvukla crta posle zimskog prelaznog roka u najjačoj ligi sveta, ispostavilo se da se klub našeg košarkaša Oklahoma Siti našao čak 23 miliona dolara ispod minimalnog iznosa koji je propisan za plate igrača.


I, u tim situacijama, klub je obavezan da višak novca, u ovom slučaju 23 miliona, podeli postojećem igračkom kadru. A kako u ekipi Tandera, kao i u svim drugim NBA ekipama, ima 15 košarkaša, svakome od njih pripalo je oko milion i po dolara.


Sa tim saznanjem zaigrali su protiv Njujork Niksa i - pobedili ih, sa 123:127 posle produžetka.
Pokuševski je tom trijumfu doprineo naizgled skromno: ubacio je dva poena, postignuta vrlo spretnim snalaženjem u prodoru...


... a pritom je šutirao 1/6 na ovom meču, od čega 0/3 sa distance. Za 20 minuta na parketu ostvario je i četiri skoka, te po jednu asistenciju i osvojenu loptu, ali, kako je to rekao trener Mark Dejgnolt posle meča, "nikada nije video tako samouverenog Pokua kao ovoga puta".


I, zaista, mladi Pokuševski je pre svega odlično igrao u odbrani, a sa njim na parketu Tanderi su dali deset poena više nego što su primili. A pobedili su, jelte, sa +4, i to posle produžetka.


I ovoga puta zablistao je NBA početnik u redovima Oklahoma Sitija Džoš Gidi (28 poena, 12 asistencija, 11 skokova), 30 poena je ubacio Man, a 23 Bejzli.

Kod nesrećnih Niksa, koji su se "u svom stilu" spetljali u završnici, najviše su se istakli Rendl sa 30 poena, 13 skokova, deset asistencija (i sedam izgubljenih lopti), te Furnije sa 29 poena.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna