ABA LIGI SE NE PIŠE DOBRO: Prvi čovek Evrolige zabrinut za regularnost takmičenja na Jadranu

Novosti online

31. 05. 2021. u 08:52

PRVI čovek Evrolige Đordi Bertomeu skrenuo pažnju na određene probleme koje su se pojavile poslednjih godina u Jadranskoj ligi.

АБА ЛИГИ СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО: Први човек Евролиге забринут за регуларност такмичења на Јадрану

Foto arhiva VN

- Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Poslednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo. Ako pobednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahteve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja (ABA lige). Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi - jasno je poručiom Bertomeu da odlično zna šta se dešava u ABA ligu, prenosi Mozzartsport.

Bertomeu je pričao i o tome koji su timovi najbliži specijalnoj pozivnici elitnog takmičenja. Pojavile su se glasine da bi neko od klubova ABA lige mogao da dobije dugodigišnju licencu. Ali, prvi čovek Evrologe je to demantovao. 

- Nismo do sada imali razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom vezano za dugogodišnju licencu - jasan je bio Bertomeu.

Na pitanje ko bi mogao u skorijoj budućnosti da dobije vajld kartu, koja bi, kao u slučaju Asvela, Bajerna i Albe, kasnije mogla da preraste u višegodišnju licencu, Bertomeu je bio direktan.

FOTO: ABA liga

 

- Želimo da povećamo prusustvo na velikim tržištima, jer ima mnogo prostora za napredak, sa Asvelom u Francuskoj, Bajernom i Albom u Nemačkoj. Otvorićemo razgovore sa novim klubovima za koje mislimo da ima smisla da budu ovde. Uvek razmišljamo o vajld kardi za klub iz VTB (Zenit). U konverzaciji smo sa Ligom od plej-ofa. U narednim nedeljama ćemo imati odgovore, kao što je bilo prošle godine. Italija je ključno tržište. Ne trebam da kažem koje je ime u pitanju (Virtus). Moj lični san je da imamo tim iz Britanije, ali... - rekao je Bartome i dodao:

- U budućnosti ćemo da se fokusiramo na vreme posle pandemije. Optimisti smo kada je u pitanju broj navijača na utakmicama sledeće sezone. Ne očekujemo da već na startu bude 100 odsto popunjenost dvorana, ali oečkujemo da će se broj povećavati kako takmičenje odmiče. Nadamo se da će biti oko Božića, ali zavisiće naravno od zemalja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)