SUPERLIGA EVROPE SE NE PREDAJE: Pravda je na našoj strani

Novosti online

08. 05. 2021. u 22:09

SUPERLIGA Evrope se raspršila kao mehur od sapunice posle nepunih 48 sati, ali nisu svi od 12 osnivača u potpunosti odustali od ideje kreiranja takmičenja koje bi im donelo značajnu finansijsku dobit.

СУПЕРЛИГА ЕВРОПЕ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Правда је на нашој страни

FOTO: AP

"Čuvari vatre" su Barselona, Real Madrid i Juventus koji su u zajedničkom saopštenju najavili da neće odustati od borbe.

- Klubovi osnivači primali su i i dalje dobijaju neprihvatljivi pritisak i pretnje od strane trećih lica kako bi povukli predloženi projekat i shodno tome odustali od svog prava da daju konkretne predloge kroz konstruktivni dijalog. To je nepodnošljivo sa pravne tačke i pravda je već sada na strani Superlige nalažući FIFA i UEFA da se uzdrže da preduzmu bilo kakvu akciju koja bi na bilo koji način mogla prejudicirati ovu inicijativu u toku njenog nastanka.

U nastavku se navodi da spremnost za kompromise postoji.

- Potpuno smo svesni različitosti mišljenja povodom ideje Superlige, shodno tome, morali smo da razmislimo o razlozima koji do toga dovode. Spremni smo da preispitamo prvobitni predloženi pristup. Međutim, bili bismo krajnje neodgovorni, ako bismo, svesni potreba i ekonomske krize fudbalskog sektora, napustili misiju pružanja efikasnih i održivih egzistencijalnih pitanja koja prete fudbalskom sektoru - kaže se u saopštenju ova tri kluba.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna