MBOĐ SE SETIO ZVEZDE: Bilo je mnogo dobrih igrača, najviše me oduševio veteran, ceo Dakar je hteo da ima crveno-beli dres

Novosti online

18. 01. 2021. u 15:49

BIVŠI fudbaler Crvene zvezde Mamadu Mbođ govorio je o vremenu provedenom u Beogradu, kao i o igračima sa kojima je delio teren.

МБОЂ СЕ СЕТИО ЗВЕЗДЕ: Било је много добрих играча, највише ме одушевио ветеран, цео Дакар је хтео да има црвено-бели дрес

FOTO: N. Skenderija

Senegalac se dotakao Luke Jovića, koji se tada kao 17-godišnjak probijao u prvi tim crveno-belih.

- U Crvenoj zvezdi je igralo toliko dobrih igrača. Pogledajte Jovića, imao je 17 godina tada i bio je sjajan. niko nije mogao da ga zaustavi na treningu. Aleksandar Katai je top igrač, svakoga može da predribla, da postigne gol. Mičel Donald mi je bio najbolji prijatelj i sjajan je i kao čovek i kao fudbaler. Takvog igrača hoće svi treneri - rekao je Mbođ za zvanični sajt velikog ljubitelja srpskog fudbala iz Engleske Meta Vajta .

Dotakao se i tada jako mladih Marka Grujića i Mihajla Ristića, ali na njega je ipak najveći utisak ostavio kolega iz odbrane Savo Pavićević.

- Marko Grujić i Mihailo Ristić su jako talentovani, ali moj omiljeni igrač tokom vrremena u Zvezdi je Savo Pavićević. Dobar tehnički, agresivan, voleo sam da ga gledam kako igra. Sjajan fudbaler, jako ga poštujem - istakao je Mbođ.

Nije tu stao sadašnji član azerbejdžanskog Nefčija o priči o Zvezdi. On je rekao da je ceo Dakar želeo da ima dres kluba iz Beograda.

- Ideja je potekla iz porodice. Svi me dole znaju, mene i brata, prate naše karijere već neko vreme. Prvo sam poklonio samo nekoliko dresova prijateljima sa kojima sam odrastao. Onda sam počeo da dobijam sve više zahteva preko interneta i uskoro je ceo Dakar tražio Zvezdin dres, imao sam problem. Previše je ljudi zvalo, nisam mogao svima da udovoljim - zaključio je ovaj 27-godišnjak.

Mbođ je iz Zvezde otišao u litvanski Žalgiris. U sastavu iz Viljnusa je ostavio dubok trag.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!