HEROJ ŠAPEKOENSEA: Preživeo avionsku nesreću 2016. godine, sad podigao trofej

Novosti online

15. 09. 2020. u 09:30

FUDBALERI brazilskog Šapekoensea osvojili su sedmu titulu saveznog prvaka.

ХЕРОЈ ШАПЕКОЕНСЕА: Преживео авионску несрећу 2016. године, сад подигао трофеј

Foto: Tviter

U finalu su u pobedili Bruske sa 1:0, a trofej je podigao kapiten Alan Rušel, koji je 19. novembra 2016. godini bio jedan od preživelih u avionskoj nesreći u Kolumbiji.

Iako je imao ponudu Avaija, koji zajedno sa Šapekoenseom igra u brazilskoj Seriji B, Rušel je odlučio da ostane. Uz to, igrača je kritikovao deo navijača zbog čega je nakon finala imao potrebu da kaže nekoliko stvari.

- Bilo je teških trenutaka unutar kluba i jako me emotivno pogodilo osvajanje titule. Svi koji me znaju svesni su onoga što sam prošao i kroz šta prolazim. Svi znaju finansijsku situaciju u klubu i da je bilo zbog novca, kako mnogi govore, već bih otišao iz kluba - kazao je Rušel, koji je zajedno s Netom i Džeksonom Folmanom bio jedini preživeli na tragičnom letu 2016. godine.

Iako su u prvom delu sezone bili poslednji na tabeli, u Šapekoenseu su podigli nivo forme i ušli u doigravanje, zatim i u finale takmičenja, u kom su izašli kao pobednici i osvojili su trofej.

- Ponosan sam na ovu ekipu i na to što sam njen lider. Puno smo patili na početku, ali sada smo došli tamo gde zaslužujemo da budemo - zaključio je Rušel.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!