JUNAJTED SE REŠIO SANČEZA: Svaki dodir s loptom - 32.000 evra

B. Antić

06. 08. 2020. u 21:30

NIJE retkost u modernom fudbalu da usled pogrešne procene, povrede ili nekog trećeg razloga fudbaler bude preplaćen.

ЈУНАЈТЕД СЕ РЕШИО САНЧЕЗА: Сваки додир с лоптом - 32.000 евра

Foto: Tanjug/Ina Fassbender/Pool via AP

Međutim, ovo što se događalo Mančester junajtedu u protekle dve sezone sa Aleksisom Sančezom (31) prevazilazi sve granice, budući da su pedantni statističari izračunali da je svaki njegov kontakt sa loptom na zvaničnim utakmicama koštao "đavole" 32.000 evra.

Na sreću velikana sa "Old Traforda", noćna mora je danas završena, jer je Sančez potpisao trogodišnji ugovor sa Interom i neće više nemilice prazniti kasu Junajteda nizašta. Mančester ga je, naravno, pustio da ode bez centa obeštećenja, i to mu se isplati. Jer, da ga je zadržao do kraja ugovora, isplatio bi mu do 2022. još 40 miliona (plata 20 miliona po sezoni, plus bonusi).

- Potpisali smo saradnju sa Sančezom do 2023. - rekao je juče Bepe Marota, direktor Intera. - Verujemo u njegove kvalitete i očekujemo da bude deo snažnog tima. Srećni smo što je Aleksis sada u potpunosti naš igrač.

SA BARSOM NAJVIŠE TROFEJA

BOGATU karijeru u Evropi, Sančez je započeo u Udinezeu 2006, odakle je pet godina kasnije otišao u Barselonu, sa kojom je osvojio šest trofeja. Dobro je igrao i u Arsenalu (2014-2018), gde je došao do još tri pehara.

U Junajtedu je skoro potpuno propao, ali Inter mu nudi šansu da ponovo zablista.

A slično su govorili i u Junajtedu, kada su doveli čileanskog reprezentativca iz Arsenala za 34 miliona evra 2018. godine, i to tako što su ga bukvalno preoteli Mančester sitiju. Kada bi dobili vremeplov na kratko korišćenje, verovatno bi rukovodioci "đavola" prvo otputovali dve godine unazad i promenili sve u vezi sa tim transferom.

Dok je nosio dres trostrukog prvaka Evrope, Sančez je odigrao 45 mečeva i postigao pet golova. Ove brojke čak i ne deluju tako loše, u poređenju sa tim kako je izgledao na terenu, i kakav je doprinos dao. Nije pomogla ni smena trenera, kada je Ole Gunar Solskjer zamenio Žozea Murinja. Jednostavno, kompletna veza Mančestera i iskusnog napadača bila je prava katastrofa.

Početak kraja desio se pre 12 meseci, kada je Aleksis otišao na pozajmicu u Inter. Tamo je zadovoljio trenera Antonija Kontea i juče je dobio stalan posao. Doduše, za mnogo manju platu - 7,5 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024