ZIDAN POTVRDIO TRENERSKU GENIJALNOST: Po peharu 19 mečeva

B. Antić

17. 07. 2020. u 20:27

GENIJALNOST koju je imao u dresu i kopačkama na travi, samo je preneo na odelo i klupu. Zinedin Zidan (46) osvajanjem titule prvaka Španije sa Realom potvrdio je vanserijske trenerske kvalitete, pa i sada da se povuče, ostao bi u istoriji kao jedan od najvećih fudbalskih stratega.

ЗИДАН ПОТВРДИО ТРЕНЕРСКУ ГЕНИЈАЛНОСТ: По пехару 19 мечева

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Podatak da je sa "kraljevskim klubom" tokom dva mandata podigao 11 trofeja za 209 utakmica, što znači da je pehar stizao na svakih 19 mečeva, govori sve.

Znanje nije jedina vrlina Zi-Zua, koga su igrači bacali u vazduh posle uručenja pehara. I pored svih podviga koje je imao kao fudbaler i trener, skromnost je nešto što ga ne napušta.

- Osećaj je neverovatan, jer ovo što su moji fudbaleri uradili je impresivno - stavio je sebe u drugi plan po običaju Zidan, posle pobede nad Viljarealom (2:1). - Iskreno, nemam reči kako da izrazim osećanja. Liga šampiona je Liga šampiona, ali osvajanje Primere me čini još srećnijim. Dugo je i teško to takmičenje, traje 38 kola, a bili smo najbolji i sakupili najviše bodova. Za mene je ovo jedan od najznačajnijih dana u karijeri.

Radost nije mogla da umanji ni činjenica da je pehar dodeljen pred praznim tribinama, na pomoćnom stadionu, gde je odigran duel sa "podmornicom". Kao i izostanak uobičajenog slavlja na ulicama Madrida sa navijačima, koji su poštovali apel da se ne okupljaju u gradu zbog rizika od zaraze koronom.

- Svakom je ovo malo čudna situacija. Bilo bi lepo da smo mogli da budemo sa fanovima na trgu Sibeles, ali to nije izvodljivo. Verujem da su srećni i da su slavili u svojim kućama - istakao je Zidan.

BROJKE:

8 titula više od Barse je sakupio Real (34:26)
10 uzastopnih pobeda u ligi imaju Madriđani

Harizmatični trener je broj jedan po zaslugama za titulu, a odmah zatim slede vođa na terenu Serhio Ramos i golgeter Karim Benzema, koji su briljirali u šampionatu, čiji je kraj sutra (Real gostuje Leganesu).

- Ramos je srce ove ekipe - hvalio je kapitena oduševljeni predsednik Florentino Perez. - Fenomenalan je lider. Poručujem navijačima da ne brinu, Ramos će u klubu ostati ceo život.

Sjajni štoper, koji je u prvenstvu čak deset puta bio strelac, nije ostavio dilemu oko svoje budućnosti.

- Ostaću ovde dok me predsednik želi, a ja se nadam da će to biti do kraja igračke karijere. Ovo je moja peta titula u Primeri, i ne mogu da iskažem sreću zbog toga. I moram da istaknem da je Zidan ključ uspeha, od nas stvara pobednike - istakao je 34-godišnji Ramos.

Ono što dodatno daje težinu uspehu je činjenica da je ovo prva Realova titula posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus 2018. Ovo znači da je "kraljevski klub" preboleo razlaz sa maestralnim Portugalcem, i da je uspeo da nastavi život. I da posle svega iza sebe na tabeli Primere ostavi Barselonu, koja ima Lionela Mesija, Luisa Suareza i Antoana Grizmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!