PAŠIĆ ZA “NOVOSTI”: U ovom stanu sam 34 godine, neki moćnici su pronašli svoje interese

B. Antić

15. 07. 2020. u 18:40

KAO bomba je od Vardara do Triglava odjeknula vest da proslavljenog fudbalera Sarajeva Predraga Pašića (61) sa suprugom izbacuju na ulicu, u rodnom gradu.

ПАШИЋ ЗА “НОВОСТИ”: У овом стану сам 34 године, неки моћници су пронашли своје интересе

Foto: M. Vukadinović

Nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije uručeno je rešenje da mu se oduzima stan, koji je dobio kao zaslužni sportista i građanin. I to se sve dogodilo tačno na godišnjicu kada je kao kapiten tima sa "Koševa" podigao šampionski pehar u sezoni 1984/1985, u generaciji Faruka Hadžibegića, Husrefa Musemića, Davora Jozića...

- Kao prvo, hvala vama iz "Novosti" što brinete - rekao je danas Pašić iz grada na Miljacki. - Svaka podrška mi mnogo znači. Otkada je sve izašlo javnost, dobijam poruke sa svih strana bivše države. Zovu me nekadašnji saigrači, fudbalski radnici, ljudi iz stranaka, obični građani me hrabre... Sve to mi mnogo znači, i jedino mi daje nadu i veru da istrajem.

Nikome nije jasno kako je moguće da sportisti koji je toliko dao svom gradu i FK Sarajevu država BiH vraća na ovakav način.

- Opština Centar je vodila postupak, mimo mog znanja, bukvalno meni iza leđa. Nisam imao ni šansu da se branim, samo sam saznao epilog. Moji advokati preduzimaju sve što mogu da se nepravda ispravi. Zbog toga je sazvana i sednica opštinskog veća, koja će biti otvorena za javnost i zato se nadam da će sve vratiti u regularne tokove.

OD "KOŠEVA" DO NEMAČKE

PAŠIĆ je najpre prošao sve mlađe selekcije Sarajeva, a zatim deset godina, od 1975. do 1985. igrao za prvi tim, sa kojim je kao kapiten osvojio titulu pre rastanka. Sa "Koševa" je otišao u Nemačku, gde je od 1985. so 1988. nastupao za Štutgart i Minhen 1860. Za reprezentaciju Jugoslavije je igrao deset puta i postigao jedan gol, i bio je član ekipe koja je nastupila na Mundijalu 1982, ali nije ulazio u igru.

Veliki fudbalski majstor, čijim su se driblinzima i golovima divili navijači širom SFRJ, zna šta je suština u sporu oko vlasništva nad stanom.

- Ovde u BiH zakon i pravda nisu iznad svega. U ovom stanu sam 34 godine, i u tom periodu sam ulagao u njega, renovirao ga. Sve vreme sam redovno plaćao porez. Ipak, sada su neki moćnici ovde pronašli svoje interes. Jedina povoljna okolnost u ovom trenutku je što je sud na odmoru, tako da izvršenje presude neće biti obavljeno u narednih mesec dana - kaže Pašić, koji je u zenitu karijere bio blizu potpisa za Crvenu zvezdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!