NEMA DRAME, BIĆE GOLOVA: Trener Crvene zvezde Dejan Stanković o pripremama u Sloveniji

Z. ĆOROVIĆ

02. 07. 2022. u 09:00

U NAPADU škripi, ali to je zbog umora. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković zadovoljan je posle priprema u Sloveniji i nimalo se ne sekira što mu je ekipa postigla samo tri pogotka na isto toliko prijateljskih utakmica protiv Brava (2:1), Domžala (1:1) i Kopra (0:1).

НЕМА ДРАМЕ, БИЋЕ ГОЛОВА: Тренер Црвене звезде Дејан Станковић о припремама у Словенији

FOTO: FK Crvena zvezda

Sem realizacije, Deki je sve ostalo pohvalio, a kada se mišići i noge odmore, kaže, biće i golova.


-Svi znamo da je način na koji Zvezda igra ofanzivan i da nam je egzekucija izuzetno bitna. Na ovim pripremama, ako nam je nešto falilo, to su golovi, ali bih bio zabrinut da smo imali problem u stvaranju šansi, a toga nije bilo. Možda neki šut više ka golu je trebalo da uputimo, jer smo u poslednjoj utakmici imali dosta oduzetih lopti na polovini protivnika, ali nismo iskoristili to, jer je falilo lucidnosti i svežine kod poslednjeg pasa ili u realizaciji. Siguran sam da se to može pripisati umoru, jer kad nisi lucidan, donošenje odluke u deliću sekunde postaje teže - rezimirao je Stanković.

Sem realizacije, Deki je sve ostalo pohvalio.

- Igrom u polju, dolaskom na trećinu protivnika, presingom i agresivnom igrom sam zadovoljan, a igrači su sve to izneli umorni, tako da možemo očekivati samo boljitak. Kada su umorni i ispune zadatak koji je od njih tražen, pogotovo u prvom poluvremenu protiv Kopra, ne vidim dramu. Nije lepo kad se izgubi, jer je Zvezda klub koji je navikao na pobede i to je normalno. Veliki i ambiciozan klub i kada se izgubi, u prvom planu ostane samo rezultat, ali ko je gledao utakmicu i ono što smo zamislili u prvom poluvremenu, može da bude zadovoljan. Gledaćemo da u narednim mečevima okrenemo i rezultat u našu korist.

Vezista Kangva i krilni napadač Bukarija ekspresno su nagovestili da bi mogli biti velika pojačanja.

-Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elementa u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Bilo je uživanje gledati Kangvu i Bukarija, ozbiljne okretnost i brzina. Pogotovo Bukari na prvih 10, 15 metara i jedino što mogu da mu zamerim je što to više ne koristi. Imali smo dve prijateljske utakmice, na njemu insistiramo da napada prostor, jer se radi o igraču neverovatnih fizičkih predispozicija i impresivne brzine. Od njega tražimo to, igru jedan na jedan, ali doći će to. Kangva je dinamičan momak, jak i živahan na lopti, vidi lepo igru, takođe je i čvrst u duelu, iako nije korpulentne građe. Od njih očekujem da poboljšaju Crvenu zvezdu i da napravimo korak napred.

Kada se okrenuo velikoj želji da sa Crvenom zvezdom zaigra u Ligi šampiona, Stanković je citirao svog učitelja Murinja.

- Svi se tome nadamo i radimo na tome. Nikada nisam sebi pravio alibi, ne želim ni sad, ali ako je jedan Žoze Murinjo rekao za Romu da je Liga konferencija njihovo takmičenje i da će sve uraditi da igraju Ligu Evrope i naprave iskorak... Žoze je jak na rečima, to znamo, ali smo i mi u prethodne dve sezone pokazali da možemo da igramo sa ozbiljnijim klubovima i ekipama od nas. Uradićemo sve da prođemo treće kolo, a posle u plej-ofu... Ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, ali dosta će nam biti lakše da igramo, jer znamo šta to donosi, kao i titula sledeće sezone, direktan plasman u LŠ, tako da imamo lep put ispred sebe. Kada budemo pravi i odgovorimo na sva pitanja koja nam postave na terenu, možemo da se nadamo istorijskom uspehu Crvene zvezde. 
 

BONUS VIDEO - Počeci Dejana Savićevića

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)