NEKADAŠNJI ASOVI JUNAJTEDA KIVNI NA FUDBALERE: Igrači veći problem od Solskjera

M. BLAŽIĆ

07. 11. 2021. u 22:54

POSRTANjE Mančester junajteda je nastavljeno i u gradskom derbiju protiv Mančester sitija, pa su ostrvski mediji, logično, paljbu ponovo osuli u pravcu stratega "đavola" Ole Gunara Solskjera.

НЕКАДАШЊИ АСОВИ ЈУНАЈТЕДА КИВНИ НА ФУДБАЛЕРЕ: Играчи већи проблем од Солскјера

FOTO: Tanjug

Njegov nekadašnji saigrač smatra da za beskrvnu i bezidejnu partiju nije kriv Norvežanin, već pojedinci iz redova junajteda.

- Pod ogromnim je pritiskom. Prvo što bi trebalo da se desi kako bi prebrodio aktuelnu situaciju jeste da ima hrabriji tim. Sve do završetka prethodne sezone utisak na Old Trafordu bio je da Mančester napreduje, jer je završio drugi u prvenstvu. Svi su posle letnjeg prelaznog roka pomislili da su angažovana odgovarajuća pojačanja. Sigurno to nije bio plan kluba. Znam da su neki navijači očekivali Solskjerovu smenu pre dve sedmice, jer je tad Antonio Konte bio slobodan, ali Mančester nikad nije ni želeo Italijana, jer nije bio uopšte spreman za promenu, jer je sve vreme verovao Solskjeru - istakao je Nevil.

Mnogi veruju da je smena gotova stvar, ali ne i nekadašnji britki defanzivac.

- Ne verujem da će Junajted menjati trenera tokom sezone osim u slučaju da rezultati postatnu toliko loši, do granice neizdržljivosti. Trenutno je devet bodova udaljen od Čelsija, a imajući u vidu kvalitet igračkog kadra ne bi smeo Mančester da bude toliko iza lidera. Niko se ovome nije nadao, niti očekivao da Junajted ovako nisko padne u ranoj fazi takmičenja. Imaće Ole Gunar nekoliko sedmica da reši problem.

SKOLS: VAN BISAKA BESKORISTAN

NI Pol Skols nije pobegao od prozivki na račun pojedinih igrača.

- Ovom timu ne odgovara formacija 3-5-2. Van Bisaka je beskoristan kad mu je lopta u nogama. Sjajan je defanzivac, ali svaki put kad ima loptu na poziciji desnog beka ničemu ne služi. Protiv Sitija nijedan štoper nije bio siguran na lopti. Moraće Solskjer da pronađe način da reši tu situaciju, jer kako će neka ekipa igrati fudbal zavisi od ubeđenja trenera.

Prst u igrače je uperio i Roj Kin.

- Verujem da je sad Solskjer pod još većim pritiskom nego posle debakla od Liverpula. Znam kako je biti trener i ako krećeš na utakmicu, osvrneš se i vidiš kako u autobus ulaze igrači kakvi su Luk Šo, Hari Megvajer ili Fred, a znaš da ti posao zavisi od njih, onda si u velikom problemu. Svi su oni reprezentativci: Šo, Megvajer, Baji, a u vezi Fred. Ljudi, Fred igra za Mančester junajted! Svako ko mi kaže da je Fred dovoljno dobar da bi obukao dres ovog kluba morada živi u zabludi. Pogledajte te igrače... Ne znate šta od njih možete da dobijete. 

BONUS VIDEO

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)