NIKOLA PENIĆ NAKON USPEHA TEKVONDOISTKINJA: Na Milicu i Tijanu da se svi ugledaju

Novosti online

06. 08. 2021. u 15:40

Generalni sekretar sportskog saveza Beograda, inače i sam nekadašnji sportista Nikola Penić posebno ističe medalje koje su osvojile predstavnice tekvondoa, Milica Mandić i Tijana Bogdanović.

НИКОЛА ПЕНИЋ НАКОН УСПЕХА ТЕКВОНДОИСТКИЊА: На Милицу и Тијану да се сви угледају

Foto: Milena Anđela

- One su zaista ponos srpskog sporta. Dugo ih pratim i njihove karijere su blistave. Treniraju profesionalno, za njih odmora gotovo da nema. Ako neko želi da pokuša da dođe do velikih uspeha u borilačkim sportovima, samo neka se ugleda na njih. Sada već daleke 2012. godine u Londonu Milica je sve oduševila osvajanjem zlata. Sada skoro 10 godina kasnije ona je ponovo pokorila svet i pokazala da je najbolja ikada u ovom sportu na celoj planeti. Tijana ja takođe pokazala snagu, osvajanjem bronzane medalje. Pamtim njenu srebrnu medalju iz Rio de Žaneira 2016. Ta ista godina bila je apsolutno njena jer je osvojila i zlato na Svetskom prvenstvu - poručuje Penić za portal "Republika" , koji ističe da su one i ponos beogradskog sporta.

Sa njima u Tokiju bio je njihov dugogodišnji trener Dragan Jović, koji je u svetu sinonim za ženski tekvondo.

- Dragan, popularno Gale, je svoj život dao ovom sportu. I on mu dobrim vraća. Nadamo se da će uskoro izbaciti naslednice Milice i Tijane. Sjajan je trener i puno stranih trenera u stopu prati kako on radi, kako bi pokušali da ga prekopiraju - zaključuje gen sek Sportskog saveza Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)