ALKANTARI SE NE SVIĐAJU PROMENE: Uvek sam se protivio VAR-u, fudbal gubi magiju i postaje mnogo brži

Novosti online

19. 06. 2021. u 17:11

ŠPANSKI reprezentativac Tijago Alkantara govorio je o stanju u svetskom i promenama u njemu.

АЛКАНТАРИ СЕ НЕ СВИЂАЈУ ПРОМЕНЕ: Увек сам се противио ВАР-у, фудбал губи магију и постаје много бржи

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Sjajni vezista je karijeru počeo u Barseloni, potom je od 2013. do 2020. godine nosio dres Bajerna, odakle prelazi u Liverpul.

- Fudbal se menja veoma brzo, lakše se komunicira između igrača, ali i na relaciji igrač-trener. Neki aspekti igre se razvijaju, ali mi se čini da se takmičarski duh gubi. Sada timovi mogu da imaju pet izmena, pa to znači da onaj tim koji se brani presingom to može da radi svih 90 minuta. Mislim da sam ja jedan od onih koji mrze moderni fudbal. Imam prilično klasičan stav po tom pitanju. A onda, tu je i VAR, za koji sam uvek govorio da mu se protivim. On izbacuje suštinu iz fudbala - izjavio je 30-godišnji Tijago Alkantara za britanski "Gardijan" i dodao:

- Fudbal gubi svoju magiju i postaje mnogo brži i fizički intenzivniji. Klasična desetka je praktično izumrla. Više nema potrebe da se dribla jer svi mnogo više trče. Sa druge strane, igrači su mnogo napredniji u svakom smislu - rekao je fudbaler Liverpula, koji je rođen u Italiji, a nastupa za reprezentaciju Španije.

"Furija" nije dobro otvorila šampionata Evrope. Ona je na startu odigrala bez golova protiv Švedske. Drugu utakmicu igraju večeras protiv Poljske od 21 sat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri