BIVŠI TRENER PARTIZANA OŠTRO KRITIKUJE GVARDIOLU: "Prošlo je Pepovo vreme u Sitiju, igrači mu ne veruju"!

Novosti online

01. 06. 2021. u 15:27

MANČESTER Siti je bio izraziti favorit, “ušati“ pehar za osvajača Lige šampiona na kraju je podigao Čelsi. Kai Haverc je presudio Građanima, ali legendarni Lotar Mateus nema nikakvu dilemu: glavni krivac je niko drugo no Pep Gvardiola.

БИВШИ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА ОШТРО КРИТИКУЈЕ ГВАРДИОЛУ: Прошло је Пепово време у Ситију, играчи му не верују!

FOTO: AP

U kolumni za nemački Skaj bivši trener Partizana decidirano tvrdi: Gvardiola je sve promašio kada je na teren poslao postavu bez klasičnog zadnjeg veznog – Ilkaj Gundogan igrao bez podrške Fernandinja ili Rodrija – i umesto sa klasičnim špicem počeo sa lažnom devetkom.

- Svojom postavom je ukrao Ligu šampiona klubu i navijačima i sada mora da sluša oštre kritike sa svih strana, zagrmeo je Mateus odmah na startu.

- Siguran sam da će biti i internih diskusija o mogućem rastanku. Igrači će posle ovog finala sigurno sumnjati u njega.

Zašto? Zato što je Pep, smatra Mateus, opet bespotrebno komplikovao, iako je još ranije u toku sezone pronašao pobedničku formulu.

- Morao je da opet probava nešto, da izmišlja domišljatost u najgorem mogućem trenutku. Potpuno je zaslužio da izgubi.

I zaista, Siti na terenu nije izgledao kao tim koji je prilično komforno osvojio titulu Premijer lige.

- Neki igrači na terenu nisu znali gde idu, jer ih je stavio na pozicije koje im nisu poznate. To je najgore što trener može da uradi. Neobjašnjivo i neoprostivo. Garantovano je izgubio poverenje mnogih, i u klubu i van njega. I najbitnije: izgubio je poverenje svojih igrača, a ono se teško ponovo stiče. Ne bih se iznenadio da je posle svega prošlo vreme Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju, završio je Mateus.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)