JELENA VELJAČA PROGOVORILA O SLUČAJU LEČIĆ-ŠTAJNFELD: Zgrožena sam, Danijeli šaljem podršku i zagrljaj!

Novosti online

24. 03. 2021. u 16:17

NAKON što je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje, mnoge kolege su se oglasile, pružajući joj podršku.

ЈЕЛЕНА ВЕЉАЧА ПРОГОВОРИЛА О СЛУЧАЈУ ЛЕЧИЋ-ШТАЈНФЕЛД: Згрожена сам, Данијели шаљем подршку и загрљај!

Jelena Veljača/Foto ATA

Veljača u čijoj seriji je igrao Lečić koji je u središtu javnosti zbog navodnog silovanja Danijele Štajnfeld, istakla je za hrvatske medije da je zgrožena

Hrvatska glumica i scenaristkinja Jelena Veljača (39) poznata je i kao aktivistkinja za prava žena i zaštitu od nasilja poslala je najpre poruku podrške Danijeli na Instagramu uz opis:

- Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti - napisala je Veljača.

Zatim je za Slobodnu Dalmaciju prokomentarisala optužbe protiv Lečića, koji je igrao u seriji "Pogrešan čovjek" čija je autorka upravo Veljača.


- Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči da progovori, kad god i kako god. Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cela naša zajednica duboko je traumatizovana svim ispovestima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe - rekla je i dodala:


- Da sam znala za konkretan slučaj, svakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. su trenutno sasvim nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem podršku i zagrljaj. To što je uradila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na celom društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regiona je da joj pruži poverenje i podršku jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili izvan njega - poručuje Jelena Veljača.

Podsetimo, Danijela je izjavila je da ju je 2012. godine silovao kolega i prijatelj Branislav Lečić.

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić u maju 2012. godine. Nakon četiri dana glumili smo u predstavi. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se dogoditi. Morate razumeti to stanje, rekla je u intervjuu za Insajder dodavši kako ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mesto i silovao.

- Mučio me je i silovao. Ja sam govorila 'ne', neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje - psihološko, emotivno, fizičko i seksualno, kaže Danijela i dodaje da je sve vreme ridala i plakala. Priznaje da nije mogla niti zamisliti da će joj se tako nešto dogoditi jer je u Lečića imala beskrajno poverenje.


Branislav Lečić se nekoliko puta obratio javnosti povodom optužbi.

- Poštujem zakone ove države i državu kojoj pripadam, zato ću kasnije da pričam u javnosti. Nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu.

Naravno, tužilaštvu stojim na raspolaganju, i to što pre. Isto tako, uvek sam spreman i za poligraf, u svako doba dana i noći. Reč je o odbrani moje ličnosti i koncepta sveta, jer ovo je atak na moj pogled na svet. Ja nikada nisam bio agresivan ni prema jednoj ženi. Naprotiv - rekao je glumac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?