NIJE PLAGIJAT: Ed Širan oslobođen optužbi zbog pesme "Shape of You" (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2022. u 21:06

VISOKI sud Engleske i Velsa presudio je u koristi britanske pop zvezde Eda Širana da njegov hit "Shape of You" nije plagijat pesme Semija Čokrija "Oh Why".

НИЈЕ ПЛАГИЈАТ: Ед Ширан ослобођен оптужби због песме Shape of You (ВИДЕО)

Foto: EPA

Britanski kantautor i njegov pomoćnik Džoni Makdejd i producent Stiven Makačeon negirali su da su kopirali delove pesme 'Oh Why iz 2015. godine prilikom pisanja hita Shape of You iz 2017. godine.

U konačnoj odluci, sudija Zakaroli zaključio je da Širan i njegovi saradnici nisu „ni namerno ni podsvesno“ kopirali delove pesme tokom pisanja svog hita.

Širan je pozdravio odluku suda i rekao da ga je čitav proces iscrpeo.

- Mnogo je bilo priče o troškovima. Ali ovde nisu važni finansijski troškovi. Postoji i cena po kreativnost. Kada ste zaokupljeni ovakvim pravnim stvarima ne možete da stvarate muziku ili nastupate pred publikom - objasnio je Širan.

Tu je i, kako kaže, nezaobilazna psihička šteta.

- Platili smo i svojim mentalnim zdravljem. Stres koji je ovaj slučaj izazvao je ogroman. Uticao je na mnoge aspekte života nas i naših porodica. Mi nismo korporacije ili neki poslovni entiteti. Mi smo ljudska bića. Tekstopisci. Ne želimo da umanjimo ničiji bol u svemu ovome, ali nam je važno da istaknemo da smo i mi povređeni čitavim ovim procesom -  navodi se u saopštenju.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja