GLEDAM GA NA SLICI NASMEJANOG: Mnoge je posebno potresao govor sveštenika nad odrom čuvenog pevača

M. K./Đ. P.

11. 11. 2021. u 15:24

PEVAČ Marinko Rokvić biće sahranjen danas na Bežanijskom groblju u Beogradu, u prisustvu kolega, prijatelja, predstavnika državnog vrha...

ГЛЕДАМ ГА НА СЛИЦИ НАСМЕЈАНОГ: Многе је посебно потресао говор свештеника над одром чувеног певача

Foto: Novosti Online

Mnoge je posebno potresao govor episkopa Hvostanskog gospodina Justina, vikara patriharha Porfirija nad odrom čuvenog pevača, koji je rekao da je jedina istina naše vere da posle života sledi smrt - posle koje ulazimo u život večni.

- Možda nije najbliži, ali jeste najverniji saputnik u životu, nezavisno o etničkoj pripadnosti, lanac iskušenja prati sve nas i završava se pečatom smrti. Smrt ranjava, osećaj praznine, nedostajanja, pitanja da li ćemo se ikad više sresti, pri tome sve nas tiraniše neprestana pomisao da ćemo se i sami naći na mestu na kome leži brat naš Marinko. Sve to izaziva bol i tugu - rekao je episkop Hvostanski gospodin Justin, vikar patriharha Porfirija, pa dodao:

- Iako je ovaj rastanak privremen od Marinka, jer verujemo da ćemo se sresti na mestu gde nema bolesti... I dok ga gledam na ovoj slici nasmejanog, verujem da ćemo se sresti.

Episkop Justin je podsetio sve da je Marinko Rokvić bio divan otac, muž, deda... Čovek koji je mnoge svojom pesmom i glasom tešio, razgaljivao i veselio.

- Želim da ove reči shvatite kao reči istine i utehe - zaključio je on.

Podsećamo, Marinko Rokvić je preminuo 6. novembra, nakon duge i teške borbe sa bolešću.

BONUS VIDEO: POTRESAN PRIZOR SA SAHRANE - Supruga Slavica se jedva drži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024