"EGZIT" DOBACIO ČAK DO MAJAMIJA: Di-džej Satori sutra na Floridi reprezentuje naš čuveni festival

S. Bajić

19. 06. 2021. u 10:28

FESTIVAL "Egzit" će, prvi put za dve decenije svog trajanja, gostovati preko Bare i to sutra, kada će u Majamiju, u jednom od vodećih svetskih klubova i epicentru elektronske muzike u SAD, "Spejs Majami", nastupiti sjajni Satori, cenjeni umetnik holandsko-srpskog porekla.

ЕГЗИТ ДОБАЦИО ЧАК ДО МАЈАМИЈА: Ди-џеј Сатори сутра на Флориди репрезентује наш чувени фестивал

Di-džej Satori / Foto EPA

Na velikom događaju u samom centru floridske metropole, kako potvrđuju organizatori dvostrukog evropskog festivalskog šampiona na Petrovaradinskoj tvrđavi, zvanično će početi saradnja "Egzita" sa tim čuvenim klubom.

Događaj je omogućila činjenica da su, zahvaljujući uspešnoj masovnoj vakcinaciji, čak 48 od 50 američkih saveznih država značajno ublažile, a mnoge i ukinule sve restrikcije. Koncerti i sportski događaji se održavaju i pred 70.000 ljudi, a nedeljama posle toga broj slučajeva zaraženih kovidom 19 ne samo da se ne povećava, već se ubrzano smanjuje.

- SAD su trenutno svetski lider kada je u pitanju normalizacija života i vraćanje muzičkih i sportskih manifestacija u punim kapacitetima - kaže Dušan Kovačević, direktor "Egzita". - Činjenica da se zahvaljujući masovnoj vakcinaciji oni nesmetano održavaju, bez ikakvih posledica po javno zdravlje, daje veliko ohrabrenje za ponovno pokretanje svetske muzičke industrije ovog leta u zemljama koje takođe imaju veliki procenat vakcinisanih.

"Spejs Majami" je, kako ističu u "Egzit" timu, višestruki osvajač titule najboljeg američkog kluba, a ove godine ulazi u svoju 18. sezonu rada. Nastup Satorija je tek početak saradnje "Egzita" i tog popularnog kluba.

- Ponosni smo na početak saradnje s jednim od najcenjenijih muzičkih festivala na svetu - istakao je David Sinopoli, čelni čovek "Spejs Majamija". - Sjajno je što je Srbija postigla veliki uspeh u masovnoj vakcinaciji, i svi smo uzbuđeni što se "Egzit" događa ovog leta. "Spejs Majami" će takođe biti na Petrovaradinskoj tvrđavi, napravićemo fantastičan afterparti. Takođe, nastavićemo da razmenjujemo talente na našem trećem "Points festivalu", koji će biti održan u Majamiju, u oktobru.

IZMEĐU GOLUPCA I PETROVARADINA

NA premijerno pojavljivanje "Egzita" na američkom tlu, Satori stiže posle fantastičnog nastupa na tvrđavi Golubac, u sklopu projekta Infinitiks, a neposredno pre gostovanja na proslavi 20. godišnjice "Egzita", koji će biti održan od 8. do 11. jula.

SPEKTAKL U BUGARSKOJ, KLUB U KINI

OVOG leta, "Egzit" se širi i do Bugarske i Kine. U milionskom kineskom gradu Čangša ostvarena je saradnja sa klubom koji će se zvati "Egzit efiniti", gde će, u narednih godinu dana, biti realizovani brojni programi. "Egzitov" festival "Sanlend" biće održan u Bugarskoj, na obali Crnog mora, na plaži "Perla", od 29. do 31. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!