NOVINE U LEČENJU PROSTATE: Lekar iz Insbruka obavio tri operacije u bijeljinskoj bolnici

V. M.

11. 05. 2021. u 16:02

PROFESOR dr Jasmin Bektić, vrhunski stručnjak iz oblasti urologije i načelnik evropskog Centra za prostatu u Insbruku, obavio je tri operacije prostate u bolnici “Sveti Vračevi”, uz asistenciju urologa iz naše zdravstvene ustanove.

НОВИНЕ У ЛЕЧЕЊУ ПРОСТАТЕ: Лекар из Инсбрука обавио три операције у бијељинској болници

Foto: V. Mitrić

Karcinom prostate je najčešći karcinom kod muškog pola, uglavnom starije životne dobi, poruka je tog svetski priznatog stručnjaka i njegovih bijeljinskih kolega.

-Ovom zdravstvenom problemu se mora pristupiti odmah kada se rak prostate otkrije, a među najboljim centarima za prostatu u Evropi je Centar u Insbruku, odakle dolazi profesor Bektić, jedan od vrhunskih stručnjaka koji operiše prostatu u uznapredovaloj fazi, što malo koji ljekar radi, rekao je dr Duško Milićević, urolog bijeljinske bolnice koji je asistirao tokom operacija.

Milićević objašnjava da profesor Bektić radi laparaskopske operacije karcinoma prostate, otvorene, klasične i danas popularne “nerv sparing” operacije kojima se sačuva taj neuro-muskulatorni splet, gde pacijenti nakon toga očuvaju potenciju i kontrolu mokrenja što je jako važno.

Foto: V. Mitrić

- Operacije su uspešne i što se tiče onkoloških principa, ali i kvaliteta života. Postoperativni tok je nekih sedam do deset dana - dodaje Milićević-Ovo je veliki iskorak za bijeljinsku bolnicu u dijagnostici i lečenju opake bolesti, ali i omogućavanje što boljeg tretmana pacijentima koji boluju od karcinoma prostate.

Dolazak profesora u ovu ustanovu doprinosi da se nivo lečenja karcinoma prostate podigne na viši nivo.

Foto: V. Mitrić

-Današnji dolazak dr Bektića, označava početak saradnje koja će se nastaviti i on će biti jedan od stalnih konsultanata i lekar koji će redovno dolaziti u bijeljinsku bolnicu kada se obavljaju najkomplikovanije operacije- istakao je dr Mihajlo Lazić, pomoćnik direktora bolnice “Sveti vračevi” Bijeljina.

Profesor Bektić je do sada uradio više od 2.000 operacija prostate, što mu daje odrešene ruke da svoje znanje prenosi urolozima koji žele napredak u svom radu sa pacijentima. To je prepoznato u Bolnici “Sveti vračevi”, što ukazuje dalje na otvaranja regionalnog Centra za prostatu u Bijeljini.

Profesor Bektić je održao stručno predavanje lekarima u bijeljinskoj bolnici, kom je prisustvovao i direktor ove zdravstvene ustanove profesor dr Zlatko Maksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri