PRIMOPREDAJA KLJUČEVA GRADSKE KUĆE: Gradonačelnik Bijeljine imenovao saradnike

V.M.

01. 01. 2021. u 13:52

ПРИМОПРЕДАЈА КЉУЧЕВА ГРАДСКЕ КУЋЕ: Градоначелник Бијељине именовао сараднике

Foto: B. Milošević

GRADONAČELNIK Bijeljine LJubiša Petrović preuzeo je simbolično ključeve Gradske kuće od zamenika gradonačelnika Marka Mihajlovića i poručio da će Gradska uprava uvek pružati transparentne informacije o svom radu, kao i da će se sa saradnicima zalagati za stvaranje boljeg ambijenta za svakog sugrađanina.

Petrović je zahvalio sugrađanima koji su mu iskazali poverenje na lokalnim izborima i poručio da će od prvog radnog dana promovisati društveno odgovoran rad.

 
- Akt primopredaje obavljen je pre dva dana, u specifičnim okolnostima zbog smrti gradonačelnika Miće Mićića i zato ovaj trenutak koristim da još jednom izrazim najdublje saučešće članovima njegove porodice. Trudiću se da budem uporan i istrajan u rešavanju svih problema građana i da opravdam njihovo povjerenje – naveo je Petrović.
 

Foto: B. Milošević

 Petrović je istakao da je sa saradnicima već poslao dopis javnim ustanovama i preduzećima koji su u nadležnosti grada, kako bi dostavili izveštaje o finansijskom poslovanju.

 - Poslali smo zahteve za izvještaje na adrese  18 ustanova i preduzeća, za period od 2016. do 2020. godine jer nam je cilj da uradimo analizu prihoda i rashoda, broja zaposlenih, načina poslovanja, kako bismo videli da li određeno rukovodstvo zaslužuje nagradu ili sankcionisanje u skladu sa zakonom. Kao rok za dostavljanje izveštaja odredili smo 25. januar – naglasio je Petrović.
 
 Govoreći o procesu primopredaje dužnosti gradonačelnika, on je rekao da je komisija za primopredaju profesionalno obavila svoj deo posla, da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, ali da određeni izveštaji nisu sveobuhvatni, zbog čega će uslediti detaljnija analiza.
 
- Narednih dana precizno će se znati na šta je trošen narodni novac u pogledu prezentacije, potrošnje goriva, jer je to odgovoran pristup koji narod od nas očekuje. Kada je reč o finansijskom izvještaju, 85 odsto budžetskih sredstava je realizovano u ovoj godini u odnosu na plan, a ukupne kratkoročne i dugoročne obaveze grada, odnosno zaduženje, iznosi 37 miliona KM. Samo u ovoj godini grad se zadužio za osam miliona konvertibilnih maraka, od čega je otplaćeno nešto manje od tri miliona KM – pojasnio je gradonačelnik Petrović.
 
 Prema njegovim rečima, iznos na redovnom trezorskom računu je 1.185.000 KM, a na namenskom trezorskom računu 1.168.000 KM.
 
 Novoizabrani gradonačelnik predstavio  svoje buduće saradnike, ističući da će neki od njih raditi bez naknade, s ciljem povećanja efikasnosti Gradske uprave.
 
 - U mom najužem timu nalaziće se doktor ekonomskih nauka Mirjana Orašanin, master elektrotehnike Bogdan Tadić, inženjer poljoprivrede Sreten Vučković, magistar menadžmenta u organizaciji rada Mladen Arsenović i pravnik Miodrag Bešlić – naveo je Petrović.
 
 On je poručio da će i prijedlozi za imenovanje načelnika odeljenja biti transparentni.
 
 - Predložićemo stručne ljude, zavidnih biografija i  prijedloge ćemo uputiti ka Skupštini Grada, sa kojom želimo čvrsto da sarađujemo, poštujući interes naroda Semberije – zaključio je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)