OŠTRA PORUKA LIDERA SNSD: Već sutra razrešenje kadrova DNS koji prave probleme

S. M.

18. 10. 2020. u 21:33

ОШТРА ПОРУКА ЛИДЕРА СНСД: Већ сутра разрешење кадрова ДНС који праве проблеме

Milorad Dodik / Foto Tanjug

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka koalicionih partnera u Banjaluci da je DNS donio ishitrenu odluku o napuštanju koalicije, ali da partije iz vladajuće koalicije tu odluku poštuju.

On je najavio da će već sutra, ili najkasnije u utorak početi s razrešavanjem kadrova DNS koji "prave probleme".

-Razmatralo se novonastaloj situaciji i konstatovali smo da koalicija ostaje jedinstvena i usmerena na ostvarivanje vladinih dokumenata. Izražena je privrženost koaliciji. Možemo da zaključimo da nema opasnosti za rad Vlade i provođenja njenih politika. Zaključili smo da je odluka DNS ishitrena, nepotrebna i imajući u vidu da je to odluka koja je za nas jasna prihvatamo njihove stavove, rekao je Dodik.

On je dodao da partije iz koalicije smatraju da treba da se sačeka izjašnjavanje gradskih i opštinskih organizacija DNS.

-Ako neko ostaje s nama nastavićemo da radimo u punom kapacitu, a ako neko izađe ljudi neće moći da ostanu na određenim funkcijama. Već sutra ćemo da rešimo neke ljude koji prave probleme. Najkasnije u utorak ćemo s tim početi, istakao je Dodik.

Istakao je da ga raduje činjenica da koalicija ostaje privržena i da RS ostaje stabilna.

-Sve naše partije se zalažu za oštru borbu protiv kriminala i korupcije i ono što je urađeno je dio te borbe. Biće nastavljena prema svim kadrovima pa i prema kadrovima iz SNSD koji ne rade u skladu sa zakonom. Suprotstavljamo se bilo kakvim špekulacijama oko izbora i tražimo od nadležnih organa da spreče špekulcije, pogotovo kupovinu glasova, istakao je predsednik SNSD.

Govoreći o razlozima zbog kojih je DNS napustio koaliciju, Dodik kaže da je to "pitanje za njih".

-Razlozi za njihov izlazak oni mogu da kažu, ja ne mogu ni da komentarišem njihove priče istakao je Dodik i oštro demantovao tvrdnje da je SNSD učestvovao u "rasturanju DNS".

-Da smo učestvovali mi ne bi ni bili koalicioni partneri, naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Empirija

19.10.2020. 08:12

Samo oštro. Jer, kako drugačije uništiti bilo kakvu i bilo koju političku alternativu u RS-oj. To treba sjeći u povoju dok je još. Samo guraj dalje srpski člane BH-a Prezidijuma.