ZA PROJEKTE 40.266 MARAKA: Uspešna saradnja Opštine Modriča i Fondacije "Mozaik"

V. N.

14. 05. 2022. u 06:08

OPŠTINA Modriča i Fondacija "Mozaik" su potpisali ugovore sa 17 neformalnih grupa mladih kojima su u ovoj godini odobreni projekti ukupne vrednosti 40.266 KM u okviru projekta "Omladinske banke" Modriča.

ЗА ПРОЈЕКТЕ 40.266 МАРАКА: Успешна сарадња Општине Модрича и Фондације Мозаик

Predstavnici Opštine i fondacije, Foto Srna

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da će opština i Fondacija "Mozaik" učestvovati u projektima sa 24.597 KM, dok će neformalne grupe u saradnji sa lokalnom zajednicom obezbediti 15.668 KM.

- Za opštinu je važno da se mladi angažuju u iznalaženju ideja za poboljšanje uslova življenja i rada u mesnim zajednicama i školama, i da animiraju donatore za projekte koji će služiti svim građanima opštine - rekao je Radulović.

On je naveo da je zadovoljan predloženim projektima, među kojima je veliki broj ekoloških, koji pokazuju ekološku osvešćenost mladih u Modriči.

Jovana Vidović, član neformalne grupe mladih u OŠ "Sutjeska", rekla je da se njena grupa opredelila za opremanje prostora za produženi boravak, koji pohađaju deca od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

Član neformalne grupe Planinarskog udruženja "Dobor" Danijel Todorović rekao je da će ova grupa uz podršku drugih ekoloških udruženja realizovati projekat "Rekreativna zona Majna".

Menadžer programa Omladinske banke fondacije "Mozaik" iz Banjaluke Sanja Kojić rekla je da modrička "Omladinska banka" postoji 15 godina i da su u tom periodu realizovana 152 projekta.

VIDIKOVAC

REALIZACIJOM projekta biće uređen vidikovac na brdu Majna iznad centra grada, obežene pešačke staze, i uklonjene dve divlje deponije koje se nalaze na tom lokalitetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)