OPREZ NA PRUŽNIM PRELAZIMA! Kampanja ŽRS u Modriči, od tri vozača samo jedan ispoštuje signalizaciju

V. BLAGOJEVIĆ

01. 06. 2021. u 08:12

KROZ Opštinu Modriča prolazi 25 kilometra pruge Šamac - Sarajevo na kojoj se nalaze 24 putna prelaza, a koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju. Zbog toga je pokrenuta kampanja "Oprezni paze na pružne prelaze".

ОПРЕЗ НА ПРУЖНИМ ПРЕЛАЗИМА! Кaмпaњa ЖРС у Модричи, од три возача само један испоштује сигнализацију

Foto V. Blagojević

Tim povodom u Modriči je održan sastanak predstavnika opštine, Inspektorata RS, "Železnica RS", Agencije za bezbednost saobraćaja i Auto-moto saveza RS na kome se dogovaralo o unapređenju bezbednijih uslova za pružne prelaze.

Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja su zabrinjavajući. Od 10 vozača jedan će uvek pokušati da pređe preko prelaza i u trenutku kada svetlosna signalizacija i rampe to ne dozvoljavaju, pokazuju podaci Agencije.

- Želimo da unapredimo stanje infrastrukture na pružnim prelazima i da utičemo na svest vozača da poštuju saobraćajne propise na mestu ukrštanja puta i pruge. Neverovatno, naše analiza pokazuje da od tri vozača koji naiđu na pružni prelaz sa saboraćajnom signalizacijom, samo jedan od njih će stati i ispoštovati signalizaciju - istakao je Milija Radović, zamenik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Iz ŽRS pozivaju vozače da budu oprezni i da poštuju signalizaciju. Na području Modriče postoje 24 putna prelaza, od kojih je 18 obezbeđeno nižim, a šest sa višim nivoom signalizacije, dakle sa postavljenom svetlosnom signalizacijom, rampama i saobraćajnim znacima.

- U većini slučajeva uzrok nastajanja neželjenih događaja je nepoštovanje saobraćajne signalizacije. Zato mi kroz ovu kampanju apelujemo da se obrati veća pažnja prilikom prelaska i da svi poštujemo saobraćajnu signalizaciju - rekao je Rade Cvijanović, promoter kampanje ŽRS.

Iz ŽRS je obećano podizanje na viši nivo singnalizacije na pružnom prelazu u naselju Modriča 5 i uređenje starog magacina na Železničkoj stanici, srušenog u ratu, koji je ruglo u gradu.

ZA PET GODINA 32 SAOBRAĆAJKE

U PROTEKLIH pet godina na pružnim prelazima u Modriči dogodile su se 32 saobraćajne nesreće gde je jedno lice smrtno stradalo, a jedno teže povređeno. Na pružnom prelazu na ulazu u Modriču, među prvima postavljen je i video-nadzor.

- Konstatovali smo da treba da stvorimo bolje bezbednosne uslove i zaštitimo ljude i imovinu - zaključio je Jovica Radulović, načelnik Modriče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!