TICI ČETIRI GODINE ROBIJE: Presuda za zločin u kafiću "Koloseum" u Modriči

O. MATAVULj

04. 06. 2021. u 15:40

PERICA Simićević zvani Tica (30) iz Šamca osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na jedinstvenu kaznu od četiri godine i četiri meseca zatvora zbog nanošenja telesnih povreda Ć. N. i nehatnog ubistva Marka Radoša (33) u Modriči.

ТИЦИ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РОБИЈЕ: Пресуда за злочин у кафићу Колосеум у Модричи

Foto V. Blagojević / Fejsbuk

Simićević je presudom dužan da porodici ubijenog isplati 28.000 KM i da plaća izdržavanje njegovog sina Pavla mesečno sa 300 KM dok za to postoje zakonski razlozi.

Zločin se dogodio 25. jula prošle godine u 2.50 u Radoševom kafiću "Koloseum", u kojem je kobne večeri proslavljao rođenje sina. Nesrećni čovek je već bio napustio kafić i otišao kući. Onda je shvatio da je zaboravio ključeve, pa se vratio u kafić i zatekao "gužvu".

U presudi se navodi da se Simićević prvo verbalno raspravljao sa O. E., a zatim i sa Ć. N.

Zločin je, kako se navodi, počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled teškog pijanstva jer je imao 2,98 promila alkohola u krvi, što odgovara stanju privremene duševne poremećenosti.

- Optuženi je otišao do ulaza u šank gde dolazi do gurkanja između njega i Ć. N. Simićević u jednom momentu okreće leđa Ć. N. i iz platnene torbice, vadi pištolj "crvena zastava M-57". Pištolj je uperio u glavu Ć. N., da bi ga potom s cevi pištolja udario u glavu - navodi se u presudi.

- U tom momentu prilaze Radoš i O. E. i dolazi do naguravanja između Simićevića, Radoša i Ć. N. Sa leđa O. E. hvata Radoša, pokušavajući da ga povuče unazad, ali se Radoš otima i gura između Ć. N. i Simićevića, koji pištolj drži u levoj ruci. U momentu dok se otima za pištolj sa Ć. N. optuženi Simićević, svestan da mu je metak u cevi, ispaljuje jedan metak koji je pogodio Radoša u grudni koš. Radoš je podlegao na licu mesta usled krvarenja - navodi se u presudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri