BRZI RUČAK: Krompir s pirinčem i lukom
Obožavaće ga svi ukućani.
Foto: Printskrin Youtube/ Natkina kuhinja
Sastojci:
* 500-600 g krompira
* 1 veća glavica crnog luka
* 50 g pirinča
* suvi začin, so, mleveni biber
Priprema:
1. Krompir očistiti i iseći na tanje listiće. Posuti ih začinom ili samo posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati. Luk iseći na kolutove, a pirinač dobro oprati.
2. Tepsiju dobro podmazati uljem, pa na dno staviti pola krompira. Preko rasporediti luk, a preko luka oprani pirinač. Preko pirinča drugi deo krompira.
3. Preliti s malo ulja i sipati vode da prekrije pirinač.
4. Peći na 220 stepeni oko 50 minuta da jelo lepo porumeni.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo
ČOKO ORANŽ MAFINI: Čokolada i narandža – klasika koja ne izlazi iz mode (VIDEO)
31. 05. 2025. u 20:22
LAGAN, UKUSAN I HRANLjIV: Zeleni omlet - Savršen obrok za početak dana (VIDEO)
01. 06. 2025. u 07:00
IDEALNA ZA DORUČAK, UŽINU, ILI PONETI NA POSAO: Pita sa seckanim korama i jogurtom
28. 05. 2025. u 07:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)