PIRINAČ S TIKVICAMA: Savršeno jelo za dane kada nemate živaca da vreme gubite u kuhinji
ISKORISTITE tikvice dok ih ima za ovo jelo koje se bukvalno topi u ustima.
Sastojci:
* 250 g pirinča
* 500 g tikvica
* 5 kašika ulja
* 20 g maslaca
* 2 glavice luka
* 4 čena belog luka
* 1 kokošja kocka za supu
* pola čaše belog vina
* peršun i bosiljak
* malo parmezana
* 1 kašika biozačina
* so, biber
Priprema:
1. Tikvice ogulite i naseckajte na kocke. Luk očistite, pa ga iseckajte. Na hladno ulje stavite luk, izgnječeni beli luk i tikvice, izmešajte, pa sve zajedno prodinstajte.
2. Dodajte biozačin i pirinač, kratko još malo dinstajte, pa u to umešajte maslac, kocku za kokošju supu, soli i bibera po želji i sve to zalijte sa oko 8 dl vode. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
3. Kad pirinač napola omekša, dodajte vino, bosiljak i naseckani peršun.
4. Gotovo i toplo jelo poslužite s narendanim parmezanom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
RAJ NA ZEMLjI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima
ŽELITE odmor koji će ispuniti vaša visoka očekivanja? Imamo rešenje za vas! Zamislite mesto gde se istorija susreće sa beskrajnom lepotom prirode, gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a kristalno čisto more poziva na potpuno opuštanje…
26. 05. 2024. u 16:00 >> 16:00
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)