REKORDAN BROJ PREMINULIH: Bitku sa koronom za 24 sata izgubilo 410 Nemaca

Tanjug

25. 11. 2020. u 09:49

РЕКОРДАН БРОЈ ПРЕМИНУЛИХ: Битку са короном за 24 сата изгубило 410 Немаца

Foto: AP

U NEMAČKOJ je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 410 osoba, najviše u jednom danu, a broj potvrđenih slučajeva povećan je za 18.633 - na 961.320, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 14.771, a zaraženo je 961.320 osoba, prenosi Rojters.

Pre samo nedelju dana broj preminulih na dnevnom nivou bio je oko 300, a 2. novembra kada je Nemačka uvela delimičan "lokdaun" 49.

Za danas je najavljen sastanak 16 premijera i nemačke kancelarke Angele Merkel o restriktivnim merama tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Očekuje se da će savezne države produžiti takve mere do 20. decembra pošto su one uspele da prekinu uzlazni trend, ali nisu oborile brojke kada je reč o novim i smrtnim slučajevima.

To znači da će barovi, restorani i druga mesta za zabavu ostati zatvorena, dok će škole i prodavnice biti otvorene.

Takođe, nadležni planiraju da ograniče maksimalan broj ljudi koji mogu da se okupe na pet, ali ujedno i da dozvoli da se za Božić i Novu godinu okupi najviše 10 članova porodice ili prijatelja, navodi se u nacrtu predloga.

-Božić je porodični praznik. Nova godina više je zabava sa prijateljima - rekao je bavarski premijer Markus Zeder televiziji ARD i dodao da će se danas razgovarati o merama koje se odnose na okupljanja za praznike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)