KOVID ĆE NAS OKUPIRATI BAR DO PROLEĆA: Direktor KC Kragujevac upozorava na to da treba da se pripremimo za dugu borbu sa virusom

Tanjug

25. 11. 2020. u 09:20

DIREKTOR Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas da i Klinika za psihijatriju ulazi u kovid sistem, kao i da su obezbeđene dodatne količine kiseonika.

КОВИД ЋЕ НАС ОКУПИРАТИ БАР ДО ПРОЛЕЋА: Директор КЦ Крагујевац упозорава на то да треба да се припремимо за дугу борбу са вирусом

Foto: Printskrin

Sazdanović je, govoreći za Dnevnik RTS-a, rekao da će se rezultati primene novih mera videti za 10-15 dana.

- Poruka da se poštuju svuda i na svakom mestu, brinite o sebi i svom zdravlju i svojoj porodici. Ovo će da potraje, doći će i vakcine ali svi u svojim glavama da znamo da se spremimo. Okupacija virusa će trajati sigurno celo proleće, a možda i do leta - rekao je direktor KC Kragujevac.

Navodi da je u KC Kragujevac hospitalizovano oko 250 pacijenata, od kojih je 54 na intenzivnoj nezi. Zbog sve većeg broja prijema, i Klinika za psihijatriju ulazi u kovid sistem.

Na Šumadija sajmu smešten je 31 pacijent, od kojih je troje i Kragujevca i 28 iz Beograda.

Uglavnom je reč o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, ali, prema Sazdanovićevim rečima, treba biti oprezan jer se situacija brzo menja.

Do kraja nedelje, dodaje, biće i otpusta pacijenata iz Beograda.

Sazdanović ukazuje da je potrošnja kiseonika neverovatna.

- Za dan se potroši ono što se potroši za šest meseci. Ocekujemo da danas i sutra krene ubacivanje instalacije preko jedne nemačke firme i da ćemo za nedelju dana biti stabilni - rekao je direktor KC Kragujevac.

Apelovao je na građane da se obavezno jave lekaru ako primete simptome.

- Bez obzira na gužve, sačekajte, budite prgledani i testirani. Da pratimo kotnakte. Sve osim toga je opasno - upozorava Sazdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)