MARKS & SPENSER: Ukidaju oko 7.000 radnih mesta

Tanjug

21. 08. 2020. u 01:11

BRITANSKI maloprodajni lanac Marks & Spenser objavio je da planira da ukine oko 7.000 radnih mesta nakon pada prodaje za vreme pandemije korona virusa.

МАРКС & СПЕНСЕР: Укидају око 7.000 радних места

Foto: Tanjug/AP

Kompanija sa sedištem u Londonu saopštila je da će radna mesta ukinuti tokom naredna tri meseca u centralnim kancelarijama, regionalnoj upravi i britanskim prodavnicama.

Ova smanjenja predstavljaju 9 odsto ukupne radne snage kompanije.

Kao i druge maloprodajne firme, kompanija je zabeležila skok prodaje onlajn pošto kupci izbegavaju kupovinu u radnjama zbog pandemije, piše Investitor.me.

“Ostaje znatna neizvesnost oko tržišnih uslova i trajanja mera socijalnog distanciranja i mi zadržavamo oprezan pristup u planiranju za ostatak godine”, navela je kompanija.

M&S je saopštio da je ukupna prodaja opala za 29,9 odsto za osam neđelja otkako su prodavnice ponovo otvorene, sa padom prodaje u objektima od 47,9 odsto, a na internetu 39,2 odsto.

U posljednjih 13 nedelja prodaja hrane je porasla za 2,5 odsto.

Šef kompanije M&S Stiv Rov rekao je da kupci možda nikada više neće „kupovati na isti način“ nakon korona krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva