LUKAŠENKO ZBUNIO JAVNOST: Predsednik Belorusije tvrdi - preboleo sam koronu na nogama

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko tvrdi da je preboleo na nogama korona virus. Nije osećao nikakve simptome a da je preboleo taj opasan virus saznao je od svojih lekara koji su mu to rekli u ponedeljak.

ЛУКАШЕНКО ЗБУНИО ЈАВНОСТ: Председник Белорусије тврди - преболео сам корону на ногама

Aleksandar Lukašenko/Foto: Rosbalt.ru

 Ta informacija je izazvala  odjek u Rusiji jer se se Lukašenko  sretao krajem juna sa  predsednikom  Vladimirom Putinom.

Portparol Kremlja  Dmitrij Peskov  kazao je da  je sa  zdravljem Putina  sve OK i da  on radi po  svom kalendaru susreta.

Boraveći  u policijskim jedinicama u Minsku Lukašenko je podsetio da je  on rekao  da će 97 posto građana Belorusije  pobediti  virus  bez ikakvih simptoma.

Hvala Bogu, kazao je Lukašenko ja sam bio u toj grupi bez  simptoma.

 - Mi nismo znali da je Lukašenko preboleo  koronu bez simptoma, kazao je  Dmitrij Peskov p res- sekretar  predsednika Rusije.

 Putin se sretao sa Lukašenkom 24 juna na  paradi pobede  u Moskvi kada je beloruski predsednik  došao sa  svoja tri sina.Zatim se Lukašenko sreo sa Putinom  posle šest dana na otvaranju Memorijala   sovjetskom vojniku u Ržovu.

Lukašenko se 17 jula  u Minsku sastao sa  ruskim premijerom Rusije Mihailom Mišustinom.Oni su razgovarali bez  maski,  rukovali su se i  u šali  je Mišustin kazao da je u Belorusiji  korona virus  manje zarazan.Sa time se  Lukašenko  saglasio..Uzgred  rečeno Mišustin je   preboleo  koronu i bio je u jednoj od moskovskih bolnica.Lukašenko je  kasnije kazao da Mišustin ne može da ga zarazi jer je preboleo  virus.

Bez maske je bio i  ruski  ambasador u Minsku koji je kasnije objasnio da  se svi ruski diplomate u  Belorusiji testiraju  svaki dan.

U Belorusiji se inače smanjuje broj obolelih od korone pa je nedavno Luašenko izjavio da je njegova republika pobedila virus.

U Belorusiji je bilo zaraženo virusom 67 366 osoba od kojih je ozdravilo  više pod 60 hiljada ljudi.Do sada je u Belorusiji od tog virusa umrlo 543  bolesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)