MAKRON IZRIČIT: Francuska će nastaviti da prima strance

Novosti online

20. 12. 2023. u 19:48

FRANCUSKA je uvek primala i nastaviće da prima strance, posebno tražioce azila i studente, izjavio je danas predsednik Emanuel Makron, u prvom intervjuu posle usvajanja spornog zakona kojim se reformiše imigraciona politika Francuske.

МАКРОН ИЗРИЧИТ: Француска ће наставити да прима странце

Foto: Profimedia

- Zakon je rezultat neophodnog kompromisa - ukazao je Makron i dodao da politički život čine krize, neslaganja i dogovori, prenosi Rojters.

Francuski predsednik suočio se sa podelama unutar vladajuće koalicije, nakon što su poslanici francuske skupštine odobrili zakon kojim se pooštravaju pravila o državljanstvu i socijalnoj zaštiti za imigrante, ali je najavio da će pokušati da ukloni "odredbe u novom zakonu koje iritiraju većinu".

Makron je izjavio da nije izdao svoje birače koji su mu pružili podršku kako bi zaustavio ektremne desničare i ponovio da ne prihvata određene odredbe novog zakona.

- Predsednik Makron predlaže da se u narednim nedeljama zakon uputi Ustavnom savetu, najvišoj državnoj instanci zaduženoj za kontrolu ustavnosti, koja je istovremeno i pravno i političko telo, da odluči o uklanjanju iritantnih odredbi iz predloga zakona - potvrdio je za pariski dnevnik Figaro neimenovani bliski saradnik francuskog predsednika.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona